SAD JE VREME ZA NAPREDAK Pre jeseni, obavezno promenite ovo da biste privukli sreću i novac
Foto: Shutterstock

Prema feng šui verovanju, jesen je vreme kada treba da napravite promene u svom domu, a takođe je i vreme kada se menja naša energija i raspoloženje. Veoma je važno uraditi nekoliko stvari u kući pre jeseni.

1. Dodajte predmete koji simbolizuju metal

Jesen je sezona metala, vezivnog elementa koji predstavlja našu prirodnu sklonost da sakupljamo stvari i da se ušuškamo u toplom domu dok vreme napolju postaje hladnije.

Dodavanje predmeta koji simbolizuju metal poput okruglih oblika, sive boje i metalnih predmeta pomoći će vam da privučete pozitivnu energiju. Okrugli oblik bundeva čini ih savršenim dodatkom vašem jesenjem ukrasu stola i zaštitiće vaš dom od negativne energije.

2. Uklonite stagnirajuću energiju

Ustajala energija živi u neredu. Stvorite besprekoran protok energije u svom domu tako što ćete se osloboditi predmeta koji vam više ne služe, koji su dotrajali, dotrajali, oštećeni... Bacite stare uređaje, nepotrebne papire i ukrase koji samo skupljaju prašinu, bacite garderobu i cipele.

3. Više svetla

Kako se dnevno svetlo smanjuje, unesite više svetla i ulepšajte svoj dom pranjem prozora. U feng šuiju, prozori predstavljaju "oči" doma. Njihovo pranje razbistri nam viziju i simbolično otvara nove mogućnosti koje su pred nama, prenosi sensa.mondo.rs.

4. Vodite računa o svojim sobnim biljkama

Kućne biljke pročišćavaju i cirkulišu čist vazduh i unose vitalnost u dom. Posebno se preporučuju zlatna puzavica, bambus, citrusi, začinsko bilje, kivi, zamija.

5. Jabuke na stolu, simbol obilja

U feng šui filozofiji, jabuke su simbol obilja. Pokazivanje činije crvenih jabuka znači da ćete imati dovoljno hrane da nahranite svoju porodicu ove sezone, pa slobodno stavite ovo zrelo voće u svoju dnevnu sobu ili trpezarijski sto da biste privukli prosperitet.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading