lidija roberts
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Lidija (21), koja je radila u ogranku maloprodaje odeće H&M obesila se nakon što je u telefonu svog dečka pronašla golišave slike dece dok je on bio na poslu.

Devojka se osetila se prevarenom i povređenom nakon što je otkrila nedozvoljeni sadržaj sa ruskog veb sajta na rezervnom telefonu, biznismena Adam Vels (27).

Par se zbog toga posvađao, a iako se Vels tog 9. juna vratio u njihov zajednički stan na ručak, svađa se nastavila i on je otišao u noćni izlazak sa prijateljima i kolegama.

Kada se sledećeg jutra vratio u njihov dom u Radklifu, u Mančesteru, Vels je zatekao Lidiju Roberts mrtvu.

Adam koji je biznismen, direktor kompanije, nakon toga je pozvan pred sud i upisan je u registar seksualnih prestupnika na pet godina zbog spornih fotografija.

Istraga je otkrila da je Lidija i ranije pokušavala samoubistvo i bili su joj propisani lekovi za depresiju, piše dailymail.co.uk

Lidijina majka je rekla da je ona živela sa Adamom Velsom i da su bili u vezi dve godine.

- Devetog juna Lidija je pronašla drugi Adamov telefon i otkrila da sadrži neprikladne fotografije mladih devojaka. Lidija se osećala povređeno i bila je zgrožena onim što je pronašla, još više od pomisli da je Adam bio sa njenim nećakinjom i nećakom. 

U intervjuu za Mirror.co.uk, njena mama Mišel i tata Erik ispričali su kako su bili na odmoru na krstarenju u blizini Norveške kada su saznali da im je ćerka umrla.

Mišel kaže da je zatim pozvala Velsa preko satelitskog telefona na brodu.

"A ja sam rekla 'ne Adame, nisi ti za sve kriv.' "Samo je plakao, pa sam rekao da ću razgovarati s njim kada dođem kući." Ali porodica kaže da nikada više nisu čuli za Adama Velsa. Mišel kaže da je porodica saznala za slike na njegovom telefonu tek preko Lidijine najbolje prijateljice Sofi kada su se vratile kući u Mirfild, Zapadni Jorkšir. Sofi je zatim podelila tekstualne poruke koje joj je Lidija poslala o svađi.

Osećam da ju je on naterao da donese odluku da uradi ono što je uradila. Kao porodica smo devastirani gubitkom naše lepe ćerke i zbog toga mu nikada nećemo oprostiti. Prema našem mišljenju, ostaje još neodgovorenih pitanja i nadamo se da ćemo jednog dana saznati istinu - izjavila je majka.

Vels se pojavio na sudu za prekršaje u Mančesteru u julu 2018. optužen za posedovanje 31 nepristojne fotografije dece. Osuđen je na 12-mesečni nalog zajednice, naređeno mu je da završi 150 sati neplaćenog rada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading