UŠTEDEĆETE BRDO NOVCA Ovo su idealne temperature za frižider i gledajte da bude pun
Foto: Shutterstock

Frižider i zamrzivač su dva uređaja koji troše najviše energije u kući jer moraju da rade 24/7 kako bi hrana bila sveža. Amanda Lorenzini, stručnjak za frižidere na AO.com, podelila je "malo poznate savete" uključujući najbolju temperaturu u frižideru za uštedu novca.

1. Ispravna temperatura

Stručnjak je objasnio: "Idealna temperatura za svaki kućni frižider je između 3C i 5C. Da biste podesili temperaturu frižidera, jednostavno locirajte i okrenite točkić unutar uređaja, međutim, imajte na umu da će bilo kojoj promeni temperature trebati do 24 sata da se ustali. Postavljanjem frižidera u ispravan temperaturni opseg, ovo će osigurati da hrana unutra ostane sveža i da se izbegne rast bakterija", rekla je ona i dodala:

"Mnogi frižideri imaju posebnu tehnologiju koja stvara najbolje okruženje za čuvanje hrane. Tehnologija odvaja sisteme za hlađenje u frižideru i zamrzivaču kako bi nezavisno kontrolisala njihove temperature. Pošto vazduh ne putuje kroz iste ventilacione otvore, nema ni prenosa mirisa", rekla je.

Održavanje frižidera između 3C i 5C će pomoći da se uštedi novac na računima jer će obezbediti da frižider ne radi previše da bi bio hladan i sprečiće bacanje hrane.

2. Držite frižider punim

"Održavanje zaliha frižidera obezbediće da temperatura frižidera duže ostane niža. Kada su police i fioke uglavnom pune, to održava vazduh hladnim. Međutim, pazite da ne prenatrpate prostor u frižideru. Kao pravilo, ostavite otprilike 20 posto otvorenog prostora kako biste osigurali da vaš frižider radi efikasno", rekla je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading