Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Majka dvoje dece godinama je zaljubljenik u ledene kupke, zbog čega je na društvenim mrežama zaradila nadimak Ice Queen.

Dok neki veruju da ledene kupke mogu kontrolisati bol, otekline i upale ako se praktikuju u kraćem razdoblju, drugi misle da to i nije najbolje za telo.

Kako god, niko nije istražio kako ledene kupke deluju na decu, no postoje preporuke da nisu za mališane, ali Ice Queen, pravim imenom Kija Džeub svog 18-mesečnog sina i šestomesečnu ćerku redovno stavlja u njih.

“Najbolja stvar koju mogu napraviti za svoju decu jeste da im budem dobar primer i uključim ih u svoju rutinu te im ulijem samopouzdanje, mir i hrabrost”, napisala je uz video koji je objavila na TikToku, a koji ima skoro tri miliona pregleda.

Mnogi nisu skrivali da njezinu metodu smatraju pogrešnom.

“Loš si primer”, “Kakva si ti majka”, “Nemoj to raditi s detetom”, “Deca to ne razumeju”, neki su od komentara.

Prema klinici Cleveland, uranjanje u hladnu vodu, takođe poznato kao krioterapija, može pružiti mnoštvo dobrobiti poput ublažavanja bolnih mišića, smanjenja unutrašnje telesne temperature, većeg fokusa, boljeg sna i manje upala.

Ali dr. Dominik King za Today kaže da se ledene kupke nikako ne preporučuju maloj deci ili osobama s određenim zdravstvenim problemima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading