Starija žena se rashlađuje lepezom
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

- Odlično podnosim promene vremena. Nekada sam se bavio sportom, a i sada volim biciklom da idem 40 do 50 kilometara. Leti pijem topli čaj jer organizam ne sme da ima nagle oscilacije jer inače nastaje kurcšlus, što mi sportisti znamo, kao i naš seljak. Petar Vujasinović (75)

- Teško podnosim promenu vremena jer sam meteoropata. Velike vrućine mi utiču na glavobolju i kosti, i klimatske promene mi nikako ne prijaju. Većinom se rashlađujem odlaskom na Adu ili odmorom na moru, kao i klimom kod kuće, zamračenom prostorijom, uz dosta tečnosti. Zlatica Kojić (59)

- Nemam problem s promenom vremena i odlično je podnosim. Leto uglavnom provodim van grada u vikendici. Mirjana Hofman (71)

- Vreme je sasvim solidno, nije preterano toplo i očekivano je u ovom periodu. Koristim klimu i idem u šetnju uveče kad nije pretoplo. Života Koprivica (59)

- Za mene je promena vremena vrlo teška jer sam meteoropata. Izbegavam da idem napolje, pijem sokove, čajeve i jedem sladoled. Slavica Maksić (65)

- Dosta dobro podnosim promenu vremena, s obzirom na to da imam 80 godina. Obučem se laganije, noću se ne pokrivam, a izlazim i po najvećem suncu. Nekako se ne plašim, naučila sam da sve savladam i preživljavam. Deca me odvedu na Adu i to mi je najlepše kraj vode, u hladovini. Ada je zaista beogradsko more. Jovanka Stanisavljević (80)

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading