bela kuca
Foto: Shutterstock/Shuterstock

Policija Vašingtona danas je posle više sati uspela da uhvati medveda u kvartu Brukland, severoistočnoj periferiji grada, 5,5 kilometara od Bele kuće.

Dok je trajala potraga, putevi u obližnjim oblastima su blokirani, a stanovnici su zamoljeni da ne izlaze, saopštila je policija na Tviteru.

Pejdž Pirson, portparolka Odeljenja za divlje životinje Virdžinije, rekla je danas da je medved primećen u Bruklendu "verovatno tražio hranu ili svoju mamu".

- Pretpostavljam da se samo zbunio, a kada su svi počeli da se pojavljuju, verovatno se uplašio i potrčao na drvo - navela je ona, prenosi Vašington post.

Pojava medveda u stambenim naseljima regiona američke prestonice u poslednje vreme je sve učestalija. Izveštaje o crnim medvedima u dvorištima redovno objavljuju stanovnici Merilenda u oblasti Vašingtona, a slični incidenti zabeleženi su i u susednoj Virdžiniji.

 


Na medinu avanturu nisu ostali imuni ni korisnici tvitera, te su svakako bili duhoviti: "To je prerušeni Tramp", piše jedan, drugi ima svoje gledište situacije: 
"Nadam se da će posetiti Belu kuću","Parada ponosa je iduće subote g. Medvede". 
.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading