sestra
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Mirjana Kolarič (47) iz Slovenije traži sestru bliznakinju koja je zvanično umrla na porođaju, ali porodica godinama sumnja u tu priču.

"Mama nas je rodila 31. maja 1976. godine u Mariboru. Ja sam prva rođena, a posle rođenja sestre majci je rečeno da je umrla jer smo bili nedonoščad. Žena koja je bila u sobi u isto vreme čula je da dete plače, a uprkos molbi majke i oca da vide telo nisu im ga pokazali niti dozvolili da je sahrane", piše Mirjana na svom profilu na društvenim mrežama.

Mirjana navodi da je uvek imala osećaj da je njena sestra živa. Jednom prilikom je o tome razgovarala sa majkom koja joj je u suzama rekla da takođe veruje da je bliznakinja živa.

 

 

"Tad mi se prvi put zaledila krv od tih reči. Drugi put mi se to dogodilo kad sam otkrila da pored mog imena u centralnom registru nije upisano da sam na rođenju imala sestru blizankinju. Treći put je bio kad sam videla narukvicu iz porodilišta koju majka još čuva. Ima sve vreme narukvicu sa brojem moje navodno umrle sestre, a ja imam svoj broj", navodi Mirjana.

Ona navodi da je trag vodi ka Sarajevu.

"Molim vas da pogledate moje fotografije. Možda neka žena koju znate liči na mene", napisala je Mirjana i zamolila da njenu objavu podele prijatelji i svi drugi koji je vide kako bi se proširila na prostoru bivše Jugoslavije.

Komentari se samo nižu. Mnogi žele da pomognu Mirjani da nađe sestru i navode da je bilo mnogo slučajeva krađe beba. Pojedini savetuju da se obrati udruženjima u Srbiji koja su pronalazila nestalu decu širom sveta. Ljudi sa naših prostora su njenu objavu podelili u lokalnim grupama u zemljama u kojima žive.

Mirjana nije želela da otkrije zašto misli da je njena nestala sestra u Sarajevu.

"Sada ne mogu da otkrijem, ali možda drugom prilikom", napisala je u jednom komentaru.

Ubrzo se javila i jedna žena iz Sarajeva koja tvrdi da je videla osobu koja liči na Mirjanu.

"Ubeđena sam da sam videla osobu koja liči na tebe, izvini, ne dajem ti lažnu nadu. Delim post i nadam se da ćeš uskoro biti uz svoju sestru", navodi korisnica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading