Rekao sam tastu da je "seljačina"? Dečko iz Beograda je doživeo blam veka kad mu je mlada iz Požarevca otkrila porodični ritual

Vesti 05.06.2023 20:20 1

Rasprava se vodila između onih koji su smatrali da je ponašanje mladine porodice bilo neprimereno, ali da je najvažnije da se par voli, i onih koji su verovali da je važno da se zadrže običaji i da je mladić trebao da se prilagodi

Rekao sam tastu da je "seljačina"? Dečko iz Beograda je doživeo blam veka kad mu je mlada iz Požarevca otkrila porodični ritual

Shutterstock

 

Jedan mladi par iz Požarevca, čiji identitet nije otkriven, postao je tema rasprave na društvenim mrežama zbog iskustva koje je mladoženja podelio o njihovom venčanju. Priča se odigrala pre nekoliko godina, ali je nedavno ponovo postala aktuelna na internetu.

Mladić je započeo svoju ispovest izražavajući iznenađenje što je njegova devojka, iako odrasla u "maloj sredini", bila nevina kada su se upoznali. On je iskreno uživao u tome što je bio njen prvi partner. Nakon dve godine veze, postali su intimni i mladić je opisao njihov seksualni život kao fantastičan.

Veza je bila jaka, a susretanje porodica nije ukazivalo na probleme, uprkos njihovom odrastanju u različitim sredinama i različitim vaspitnim stilovima.

- Bila je stidljiva u početku, ali kako se vremenom opuštala, postajala je sve slobodnija i mogu reći da je se*s bio fantastičan. Mnogo bolji nego sa iskusnim devojkama sa kojima sam bio pre nje - priča ovaj momak. Veza je svakim danom postajala sve čvršća, porodice su im se upoznale, a nije bilo naznaka da će to što su odrasli u različim sredinama i što su drugačije vaspitavani predstavljati problem. Sve dok nisu odlučili da naprave svadbu.

Međutim, problemi su se pojavili kada su počeli da planiraju svoje venčanje. Mladoženja je želeo opuštenu proslavu, dok je mlada želela tradicionalnu svadbu. Iako to nije bio njegov stil, pristao je na njene želje.

- Prvi problemi su se javili kada smo se dogovarali oko svadbe. Ja sam hteo da sa "matorcima" idemo na ručak, a da za društvo napravimo žurku. Ona je želela tradicionalnu svadbu, sve po redu: crkva, matičar, kupola od šampanjca, živa muzika... Iako to nije baš moj "fazon" pristao sam. Ako će to da je usreći što da ne? Nije bila to neka velika žrtva koju je trebalo da prinesem - nastavio je svoju priču.

Sve je bilo dogovoreno, ali tada su se pojavili problemi. Mladić je primetio da se mladina porodica previše meša u organizaciju svadbe. Imali su primedbe na jelovnik i insistirali na tradicionalnim jelima. Mladić je pokušao da ih razume i ubedio svoje roditelje da se ne mešaju. Na kraju je pristao na njihove zahteve.

Međutim, na dan venčanja, mladić je bio šokiran kada je saznao da mladina porodica ima bizarnu tradiciju. Osoba je bila zadužena za sedenje ispred sale i popisivanje poklona. Takođe, novac koji je donet kao poklon bi odmah bio otvoren i beležen koliko je ko dao. Mladić se osećao poniženo i besno.

- Poštujem svačije običaje, ali ovo nisam mogao da prećutim. Na dan venčanja, njeni roditelji su mi rekli da su odredili osobu koja će sedeti ispred sale i popisivati poklone. I ne samo to! Ko donese novac, na licu mesta će se koverta otvarati i upisivati ko je koliko dao. To je bila kap koja je prelila čašu! Mislim da mi je pritisak skočio na 300. Toliko sam se iznervirao - kaže momak. Dodaje da se i dan danas razbesni kad se seti svega:

- Potpuno sam poludeo, prvi put sam se suprotstavio njenim roditeljima i rekao da nema šanse da kao najveći "seljaci" popisujemo šta nam je ko doneo na poklon. Tada je nastao haos, njeni su skočili da brane svoje običaje, a onda su se prvi put umešali i moji... Pale su uvrede... Ma opšti pakao! A ona je samo ćutala... Kada sam je upitao šta misli, počela je da plače, rekla je da su njeni planirali svadbu još otkako je bila devojčica i da ne želi da ih razočara...

Mladoženja je odlučio da se suprotstavi i izrazio svoje nezadovoljstvo mladinoj porodici. Nastao je haos, roditelji su se mešali, uvrede su pale, a mlada je ćutala. Kada je video da ona plače, shvatio je da ima izbor: da istraje na svojim stavovima i izgubi voljenu osobu ili da popusti. Na kraju je odlučio da popusti.

Iako su sada u braku i uglavnom srećni, mladiću i dalje nije oprostio što je dozvolila da se to dogodi na njihovoj svadbi i što se nije suprotstavila roditeljima.

Ova priča podelila je korisnike društvenih mreža na dva tabora. Jedni podržavaju mladića i smatraju da je trebao da prekine venčanje jer je mlada pokazala da će uvek slušati roditelje. Drugi osuđuju mladića, nazivajući ga snobom.

 

Komentari (1)
Loading
Dragan Niš
06.06.2023 09:31

A šta ima oni da otvaraju koverte na njihovoj svadbi?Valjda mladenci primaju poklone i koverte i njihova je stvar šta će i kako sa njima!?