krađa beba
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/tvprva

"Osećala sam da je živ. Osećala sam da se i moje dete verovatno igra negde. Nije lako. Nosiš ga devet meseci, a posle ga nemaš, a dete živo", rekla je Milica Milojević kojoj je pre 42 godine ukradena beba iz porodilišta u Kruševcu, a za koju su joj rekli da je preminula. Pre dve godine saznala je da joj je dete živo.

Mlađan Radivojević je posle 40 godina saznao da ima biološke roditelje i da je ukraden iz porodilišta. Taj 3. mart 1981. godine trebalo je za Milicu i Radišu Milojević da bude jedan od najlepših dana u životu. Međutim, pretvorio se u pakao koji je trajao četiri decenije.

Njihovo dete usvojila je Verica Radivojević sa svojim mužem kad je imalo samo tri meseca. "Doneli su mi dete tu pred kuću", kazala je Verica dodajući da su to uradili zaposleni u socijalnoj službi. Tri meseca Mlađan je proveo u bolnici u Kruševcu, tvrdi Verica. "Da sam znala da je ukraden, ne bih ga uzela. Ukraden, ne bih. Iz socijalnog su mi rekli: "Ako nije dobar mogu da ga promenim". Ja sam jedva čekala da ga uzmem. Bio je mnogo sitan i prljav. Nije baš čuvan ni u bolnici, gde je bio ne znam. Oni su mi ga doneli. Ja nisam kriva ni za šta. Oni su sve znali. Moj dever je bio načelnik u SUP-u. Oni su sve znali, ali su krili, mislili su da ne možemo da nađemo. Ja ga nisam kupila", rekla je Verica.

Mlađan je saznao da je usvojen kad je išao u osnovnu školu. Međutim, biološke roditelje je počeo da traži tek kad se oženio i to na nagovor supruge. Ali tada počinje da nailazi na niz nelogičnosti i saznanja da je čak 90 odsto dokumentacije laž, kako kaže Mlađan.

"U papirima je pisalo ime žene koja ne postoji. Išle su dve verzije priče ko me je rodio. Prvo se pominjala maloletnica koja je išla u školu, zatim druga žena. Odmah na početku istrage su nađene dve prijave rođenja. Na prvoj je pisalo ime majke i oca koji ne postoje, a na drugoj je pisalo samo ime majke", kazao je.

Takođe, uvidom u matičnu knjigu saznalo se da je Mlađan upisan 10. dok je u prijavi rođenja upisan 11. marta. Ovo su samo neke od nelogičnosti.

Pojavljivanje na televiziji dovelo ga je do biološke majke, koja je gledajući emisiju, primetila da liči na njenog supruga i starijeg sina. Zatim se javila kako bi se odradio DNK test, koji je utvrdio da je Mlađan njen sin otet u kruševačkom porodilištu odmah nakon rođenja.

Danas Mlađan kod svojih bioloških roditelja odlazi redovno. "Dva puta nedeljno idem kod njih", priča sagovornik za emisiju na TV Prva.

Njegova biološka majka govori kako na prozor gleda kad ga očekuje da dođe. "Sedim na stolici pored prozora i gledam kad će da naiđe. Svoje dete... Hvala bogu da smo se našli. Teško je mnogo", kazala je Milica koja je rodila dete koje je druga žena odgajila.

Prvu potvrdu da je Milica rodila Mlađena u septembru 2021. godine. Osim što je pronašao bilološke roditelje Mlađan je saznao da ima rođenog brata i sestru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading