Car spotting
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Šestoro klinaca iznenada izleću na kolovoz, kola usporavaju, a oni odlučuju da opkole jedno vozilo i prate ga u stopu. Na kraju, vozač staje, a oni ostaju poređani oko automobila i fotografišu.

Ova neverovatna scena zabeležena je u Beogradu i nije prvi put! Reč je o opasnoj igri “car spotting”, trendu koji je stigao i u našu zemlju.

“Ovo je stvarno jezivo, već mesecima, po ceo dan, vikendom je još gore. Deca jure ‘besne’ automobile da ih slikaju, trče preko ulice kao muve bez glave”, piše u objavi na Instagram stranici Serbia Live Beograd.

Sudeći po istoj objavi, i neki vozači “učestvuju” u ovoj igri - oni voze brzo, navodno, znajući šta sledi.

Ipak, mnoge vozače ovakvo ponašanje dece neprijatno iznenadi.

“Nije problem car spotting, nego ponašanje klinaca koji trče i ne gledaju kuda idu, nama su istrčali barem 5 puta da bi slikali auto, sva sreća pa nismo išli brzo, ali par puta se dešavalo da ljudi ukoče naglo, jer oni samo istrče na put”, jedan je od komentara.

“Neko neće stići da odreaguje, pa čak i 40 kilometara na sat da vozi”, dodaje korisnik Instagrama.

“Kar spoting” ne mora da izgleda ovako. Na internetu je moguće pronaći brojne fotografije automobila parkiranih u garažama, na ulicama ili u pokretu.

Međutim, klincima koji su snimljeni u videu s početka teksta očigledno nije cilj samo da slikaju automobil, već i akcija na asfaltu koja je, definitivno, veoma opasna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading