žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ako želite da ostanete pozitivni kada se suočavate sa izazovima i negativnim situacijama, evo pet stvari koje možete učiniti da oživite svoju pozitivnu energiju:

Uživajte u prirodi

Istraživanja pokazuju da uživanje u prirodi poboljšava ljudsko zdravlje. Provođenje vremena u mirnom prirodnom okruženju naučno je dokazano da snižava nivo stresa, poboljšava radnu memoriju i pruža osećaj podmlađivanja.

Budite ljubazni

Pronalaženje načina da izmamite osmeh na lice drugih utiče na vas isto koliko i na njih. Skida fokus sa vas i vaših problema i omogućava vam da budete pozitivna sila u životima drugih. Činiti dobro za druge čini da se osećate dobro. Podiže vam raspoloženje, poboljšava samopoštovanje. Takođe služi kao mala distrakcija od vaših trenutnih izazova.

Budite zahvalni

Uočavanje i uvažavanje pozitivnih stvari u našim životima je odličan način da podignete raspoloženje i pružite sebi mentalni podsticaj. Počnite da praktikujete zahvalnost tako što ćete biti zahvalni za jednostavne stvari u životu.

Napravite mentalni odmor

Iscrpljenost je tihi ubica pozitivnosti. Naučite da pravite pauze kada stvari postanu nepodnošljive. Uradite nešto što vasm odmara od izazova sa kojim se suočavate – a to bi moglo značiti samo da odspavate.

Smejte se

Smeh je zaista najbolji lek za većinu onoga što nas muči. Smeh jača vaš imuni sistem, podiže raspoloženje, smanjuje bol i štiti vas od štetnih efekata stresa.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading