patrijarh pavle
Foto: Alo/Alo

Potrebno je moliti se ne samo kada se osećamo raspoloženi za molitvu nego i kada nemamo težnje, ni naklonosti za molitvu, kada nas lenjost, san, zaborav i ostalo udaljuju od molitve.

Dobro zapamtite ove reči patrijarha Pavla, jer mudrost koja izvire iz svake njegove rečenice oplemenjuje dušu.

Njegove besede o značaju molitve slamka su spasa za svakog vernika, naročito kada se nađe u teškoj životnoj situaciji.

Patrijarh Pavle je bio jedan od najvoljenijih patrijarha srpskih. Bio je 44. vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve od 1990. do 2009. godine.

Molitva svetom patrijarhu Pavlu

Pastiru dobri i učitelju naroda srpskog, ti koji se nikada nisi postideo pred našim svetim precima, koji su te još za života priznali i primili kao svoga, i koji si na svojim svetim životom i primerom učio da uvek budemo ljudi, ali da se još više čuvamo da sami ne postanemo neljudi;

Ti koji danas stojiš pred prestolom Boga Živoga, prinesi molitve svoje Tvorcu i Bogu našem za svetu pravsolavnu Crkvu Srpsku i za zemaljsku Otadžbinu našu.

Ukrase i ponosu Crkve i zemlje srpske, zakrili, zaštiti, ogradi i sačuvaj sve ljude i narode širom Božijeg sveta, među njima i verni narod srpski, molitvama svojim i svih svetih Srba, na čelu sa svetim Savom, da odolimo svim nedaćama i iskušenjima ovog burnog i teškog vremena, da bismo svi zajedno slavili Boga u Trojici, sada i kroza sve vekove.

Amin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading