GODINAMA DRŽAO MRTVU MAJKU U STANU Nakon sahrane iskopao leš i preneo ga kauč u dnevnoj sobi
Foto: Shutterstock

Istražitelji iz Šleskog vojvodstva došli su do sablasnog otkrića – pravog užasa. U malom mestu Radlin, sin je 13 godina u svojoj kući držao telo pokojne majke, koje je prethodno iskopao iz groba.

Celu stvar je otkrio čovekov zet, koji je posle nekoliko godina uspeo da ga poseti - prizor koji je zatekao bio je zastrašujući. Šokantna tema izazvala je interesovanje najvećih stranih portala.

Zet, zabrinut zbog nedostatka kontakta sa tastom , uspeo je da ga poseti posle mnogo godina. Ono što je video bilo je zastrašujuće, a čovek je odmah pozvao policiju.

Policajci koji su stigli na lice mesta pronašli su mumificirano telo žene koje je ležalo na kauču unutra. Sumnjalo se da su pripadali majci vlasnika zgrade, koja je umrla pre više od 12 godina , a preliminarni nalazi su ukazivali da je telo tu bilo nekoliko godina.

Međutim, ispostavilo se da je istina sasvim drugačija. Portparolka Okružnog tužilaštva u Glivicama, Jadviga Smorczevska, obavestila je da je grob Jadvige L., gde je sahranjena 16. januara 2010. godine, ostao prazan. Verovatno je čovek iskopao telo majke odmah nakon njegovog sahranjivanja i potom ga mumificirao.

Telo je u ovoj kući od 2010. godine. Prema informacijama lica uključenih u istragu, telo žene je u savršenom stanju . Sedamdesetšestogodišnji sin morao je da "brine" o preminuloj majci jer na njenom telu nisu pronađene povrede, znaci propadanja, okoštavanja, rane ili ujeda insekata. Verovatno ih je redovno čistio i čuvao specijalnim hemikalijama.

Ko je sin mrtve žene?

Polovinu dvospratnice u Radlinu posedovao je 76-godišnji Marijan L., u drugoj polovini živeli su njegovi rođaci. Poznato je da čovek dugi niz godina praktično nije izlazio iz kuće, nije bio u kontaktu sa porodicom i nikoga nije puštao ni pod kojim uslovima.

Lokalni mediji javili su da informacije komšija ne znaju ni njegovo ime, preneo je britanski Dejli mejl. U februaru je 76-godišnjak prebačen u bolnicu. Posle mesec dana intenzivnog psihijatrijskog lečenja, intervjuisan je. Optužen je za skrnavljenje leša. Marijan L. od danas je i dalje u bolnici, gde će biti podvrgnut daljim pregledima - od njih zavisi kakvu će kaznu čovek dobiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading