Odolite iskušenju: Kako da se oduprete varanju u braku?
Foto: Shutterstock

Ako već duže vreme osećate jaku želju za tim da varate svog supruga, možda će vam biti potrebne neke dodatne „barijere“ koje vas mogu sprečiti u tome.

Mislili ste da vas nikad ni jedan muškarac neće privući kao vaš suprug i da nikad nećete biti u situaciji da ne prestajete da mislite na njega. Događa vam se da flertujete s njim potpuno nesvesno i da ne uspevate da ga izbacite iz glave čak ni kada ste intimni sa svojim suprugom. Nema sumnje da vas to izluđuje i da tražite načine da se sa tim izborite, ovi saveti će vam pomoći.

STAVITE SE NA MESTO VAŠEG SUPRUGA

Kako biste se osećali kada biste otkrili da vam je suprug bio neveran? To su događaji koji nesumnjivo mogu da utiču na samopouzdanje osobe i da učine da misli da nije vredna nečije ljubavi. Ako sazna da ste ga prevarili vaš suprug bi mogao da izgubi zauvek veru u ljubav i da oseća stid pred ljudima. Činjenica da ga možete trajno učiniti oštećenim bi trebalo da je dovoljno jaka da vas spreči da pokleknete.

UNIŠTITE FANTAZIJU KOJU IMATE

Neverstvo je mnogo primamljivije ako dozvolite sebi da se fokusirate samo na lepe stvari, a ne na surovu stvarnost koja će najverovatnije uslediti. Ta stvarnost uključuje krivicu koju ćete nositi i neizmernu bol koju ćete zadati svima oko sebe, svom suprugu i deci. Takođe, vaši prijatelji i drugi članovi porodice verovatno ne bi podržali vaš postupak, što znači da biste ostali vrlo usamljeni u toj surovoj realnosti.

RAZGOVRAJTE S NEKIM KOME VERUJETE

Pronađite osobu kojoj verujete i poverite joj svoju nameru. Sam momenat kada budete naglas izgovarali šta je to što nameravate da uradite, može biti dovoljan da vas probudi iz tog košmara u koji želite da uplovite. Potrebna vam je neka mudra osoba s dovoljno iskustva, koja će znati da vam da pravi savet, a opet dovoljno savesna da za sebe sačuva ono što ćete joj reći.

FOKUSIRAJTE SE NA SVOJ BRAK

Što više razmišljate o tom drugom muškarcu, to u vašem srcu ima manje prostora za vašeg supruga. Fantazije o romantičnim trenucima sa nekim drugim, ne daju vam priliku da se posvetite svom suprugu i setite se zapravo šta je to što imate. Možda je ono što verujete da biste dobili kroz aferu s drugim muškarcem već tu, u vašem braku samo ga je potrebno ponovo otkriti. Pod tim se misli na intimnost.

PROMENITE DNEVNI RASPORED

Ako je taj drugi muškarac s kojim želite da imate aferu vaš kolega ili neko koga na dnevnom nivou često srećete, biće zaista izazovno da navedete sebe da ne razmišljate u pravcu intimnih trenutaka sa njim. U tom je pogledu nužno da se potrudite da promenite koliko je moguće vaše dnevne relacije i rutine, kako biste ga što je moguće manje sretali. Daleko, od očiju daleko od srca. Ovo važi i za praćenja na društvenim mrežama i dopisivanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading