PROLEĆE NA PRAGU Medvedi Miša i Uroš se nisu vratili u pećinu
Foto: printscreen/tvpink

Medved Miša i njegov drugar Uroš iz Beogradskog zoološkog vrta jutros su izašli iz svoje pećine i kako u ovom trenutku izgleda nemaju nameru da se još uvek vrate unutra. Narodni meteorolog, medved Miša u Beogradskom zoološkom vrtu kaže da neće biti više zime i da je proleće stiglo.

U narodu se kaže da se na Sretenje sreću zima i leto. Veruje se da na ovaj dan mečka izlazi iz zimskog brloga. Ako je sunčano i ugleda svoju senku, vraća se nazad, jer će zima potrajati još šest nedelja. Ako senke nema, proleće je na pragu. Narodni meteorolog – medved Miša u Beogradskom zoološkom vrtu kaže da neće biti više zime i da je proleće stiglo.

https://www.alo.rs/razonoda/zanimljivosti/725845/ovo-su-obicaji-na-sretenje-gospodnje-dan-kada-se-susrecu-leto-i-zima-bilo-bi-dobro-uraditi-jednu-stvar/vest

"On je izašao, pokupio hranu, i sad šeta tražeći da još negde nismo nešto sakrili. Naši medvedi nisu u pravom periodu hibernacije jer se redovno hrane, pa nemaju ponašanje kao oni u divljini", kaže veterinar Beogradskog zoo vrta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading