Imaju jaku intuciju: Neke žene mogu da osete da su trudne i pre pojave prvih simptoma
Foto: Shutterstock

U svakom slučaju čini se da žene intuitivno mogu da znaju da su trudne, pre pojave prvih očiglednih simptoma trudnoće i pre testa koji bi je potvrdio.

S druge strane, mnoge žene ne znaju da su trudne dok ne urade test za trudnoću. Razlog je taj što simptome rane trudnoće one često tumače kao nešto sasvim drugo. Međutim, kod nekih žena se javlja taj neki neobjašnjiv osećaj koji im daje male nagoveštaje da će postati majke. Većina njih je u pravu kada predviđa da je u drugom stanju bez ikakvih opipljivih dokaza o tome. Ovo naime, ostavlja sve one u oblasti medicine da se pitaju kako neke žene ne shvataju da su trudne, dok druge s neverovatnom preciznošću mogu da otkriju trudnoću. Jedini način da se to objasni je intuicija.

Određene promene u pogledu ženskog tela daju im suptilan nagoveštaj da su u drugom stanju. Ako žena primeti te promene, njena intuicija će joj sugerisati da se radi o trudnoći. Rani simptomi trudnoće uključuju:

  • Izostanak menstruacije
  • Osetljive grudi
  • Mučninu (posebno odbojnost prema određenoj hrani)
  • Češće mokrenje
  • Umor

U trenutku kada dođe do začeća, hormoni u telu žene se menjaju. Oni postaju najjednostavnije rečeno uzburkani kako bi se osiguralo da telo može pravilno da se brine o budućoj bebi. Obzirom na to postoje suptilne promene u telu koje izazivaju hormone, koje žena može da primeti i na taj način zaključi da je u drugom stanju. Te promene uključuju:

  • Brže otkucaje srca
  • Ubrzano disanje
  • Grudi koje postaju veće
  • Promene raspoloženja

Sve žene imaju intuiciju. Međutim, često se dešava da je ignorišu iako je ona tu da bi ih zaštitila. Ali, ako se oslone na svoje šesto čulo, žene mogu neverovatno rano da prepoznaju da su trudne. Psiholozi smatraju da to ima veze sa načinom na koji je ženski mozak kreiran. Naime, tokom trudnoće dolazi do takozvanog “remodeliranja mozga” i to može trajati do druge godine života deteta. Ovo bi moglo objasniti ne samo zašto su žene u stanju da rano otkriju svoju trudnoću, već i kako to da imaju tako snažnu intuiciju kada su u pitanju potrebe njihovih mališana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading