Otvorite oči: Postoji razlika između muškaraca koji su samo za vezu i onih koji su za brak
Foto: Shutterstock

Kada tek krenete da se viđate sa nekim, imate na umu neke ciljeve koji su razumljivi, ali činjenica je da nije svako s kim se viđate osoba s kojom bi trebalo da provedete svoj život. Brak je dugoročna obaveza, koja se gradi na odanosti, razumevanju i emocionalnoj zrelosti. Da bi brak opstao morate se truditi svaki dan, što znači da se ne svodi sve na zabavu. Koje su dakle suštinske razlike između momaka s kojima se viđate i muškarca za kog se udajete, otkrijte.

PITANJE POSVEĆENOSTI

Momci s kojima se viđate žele da se druže s vama bez obaveza. Zabavljanje s vama je za njih, pa zabava i oni ne traže ništa ozbiljno. Sve se svodi na slobodu i užitak. Osećaj posvećenosti je u takvim situacijama nizak jer besni hormoni preuzimaju kontrolu. Ako započnete razgovor na temu posvećenost sve su šanse da će pobeći od vas. S druge strane muškarac za kog biste mogli da se udate ima jasno definisane ciljeve u pogledu veze sa vama i zna šta želi u budućnosti. On se ne boji ozbiljnih tema.

PITANJE POŠTOVANJA

Momci s kojima izlazite će vas uvek tretirati kao opciju, a nikad kao prioritet. Za njega ste jednostavno rečeno dobra mogućnost za zabavu. On će se sam smejati svojim šalama i očekivaće od vas da ga tretirate kao kraja. S druge strane poštovanje koje bi trebalo da ukaže vama nikad nećete dobiti. Kada je u pitanju muškarac za kog možete da se udate, poštovanje će biti ono prvo što će vam ukazati. A samo muškarac koji zna da vas poštuje, znaće i da vas voli kako dolikuje.

PITANJE ODGOVORNOSTI

Momci u ljubavnim vezama žele samo dobre delove koje mogu da dobiju od te veze. Pri pomenu bilo kakve odgovornosti oni će vam hladno okrenuti leđa, jer to nije nešto što njih zanima. Oni će vas ostaviti da se sami borite sa svim oblicima odgovornosti koje su pred vama. Međutim, odgovoran muškarac nikad ne beži od stvari koje se očekuju od njega. On je i više nego srećan što može da preuzme na sebe određene odgovornosti, jer zna da to postavlja temelje uspešnoj vezi i braku.

PITANJE RAZUMEVANJA

Razumevanje će u velikoj meri izostati kada imate kraj sebe momka s kojim se samo zabavljate. On će očekivati, poput deteta da vi uvek pristajete na sve što on voli i u čemu uživa, bez da će vam isto pružiti zauzvrat. Svađaće se s vama jer ga ne razumete, dok će realnost biti sasvim suprotna. S druge strane znaćete da ste naišli na muškarca vrednog da bude vaš suprug ako on razume vaše potrebe i trudi se da vam bude podrška čak i kada mu vaši stavovi i razlozi nisu najjasniji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading