Korisni saveti: Uradite ovo ako želite da vaš brak traje
Foto: Shutterstock

Iako je zaključivanje braka sa nekim koga volite najviše na svetu, nešto zaista predivno, to je ujedno i neispitano tlo po kom prvi put gazite. Sasvim je razumljivo da ne znate kako da ga učinite trajnim.

Kada vaš brak bude dostigao određenu “visinu”, odnosno kada jedno o drugom otkrijete stvari koje niste znali, tada će početi težak period. Faza zvana “medeni meces” će se izgubiti na horizontu i ako ne znate kako da se ponašate u takvoj situaciji, vaš brak će stajati na klimavim nogama. Pridržavajte se ovih pravila i sačuvajte vlast.

STVORITE JEDAN ZAJEDNIČKI SAN ZA VAS DVOJE

Usled svakodnevnih obaveza i dugotrajnog rada na održavanju porodice, svi krenemo da gubimo iz vida prave razloge zbog kojih smo u braku sa nekim. Ono što pravi razliku između parova koji imaju uspešnu vezu i onih čija se raspada po šavovima, jeste zajednički plan. Morate stvoriti zajedničku viziju, san i focus na nešto što oboje želite u svom životu. To predstavlja čvrstu osnovu za izgradnju budućnosti.

IZGRADITE FIZIČKU INTIMNOST KOJA ODOLEVA VREMENU

Svi parovi na početku braka često vode ljubav i nije ih potrebno na to podsećati. Međutim, kako godine prolaze lagano, ali sigurno partneri se udaljavaju jedni od drugih i fizička intimnost umire. Iako seks nije najvažnija stavka u braku, ako on izostaje to povlači za sobom i mnoge druge stvari. Fizička intimnost nije samo seks, već i zagrljaji i poljupci, koji dokazuju vašoj voljenoj osobi da vam je važna.

POBRINITE SE DA KOMUNIKACIJA MEĐU VAMA TEČE

Neophodno je da svi mostovi između vas i vašeg supruga budu otvoreni i pristupačni. Komunikacija je vitalni element koji brak drži “čvrsto na nogama”. Važno je dakle da vaš partner može sa vama da podeli kada se srećan, tužan i zbog nečeg ili nekog uznemiren. Nikad ne bi trebalo da budete negativni i da odbijate da pričate o nečem koliko god to bolno ili iritantno bilo.

FOKUSIRAJTE SE NA POZITIVNE STVARI U SVOM BRAKU

Svakom je od nas najlakše da vidi ono što je negativno. Dovoljno je da pogledate jednom u pravcu svog partnera i da uočite najmanje 5 negativih stvari u vezi sa njim koje vas nerviraju. Možda on previše sporo radi neke stvari koje ga zamolite ili ih radi na drugačiji način u odnosu na vas, ali to ne znači da se ne trudi. Umesto da vidite samo loše stvari, fokusirajte se na one koje su dobre, kojih sigurno ima pregršt.

SAVLADAJTE UMETNOST KOMPROMISA

Zapamtite: u braku nema pobednika, osim ako to niste vas dvoje. Dakle, koliko god da ste u pravu po pitanju neke stvari, morate dati svom suprugu priliku da učestvuje u datoj stvari. Ne možete očekivati da uvek sve bude po vašem i da je samo vaš put ispravan. Kompromis je zlatna karta uspeha u braku. Ona daje vašem partner znak da vam je bitan i da uvažavate njegovo mišljenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading