Većina ih zaboravlja: Ove stvari su obavezne na putovanju
Foto: Shutterstock

To svakako nisu životno bitne stvari, ali su sitnice koje vam mogu olakšati i samim tim ulepšati putovanje i odmor. 

DODATNO DONJE RUBLJE

Bez obzira na to koliko donjeg rublja da spakujete za planirano putovanje, mnogo puta će se dogoditi da to nije bilo dovoljno. Jedne farmerke ćete moći da nosite dva, pa čak i tri dana, ali gaće ne. Zato da biste bili sigurni da imate sasvim dovoljno grudnjaka i donjeg veša, računajte da će vam biti potrebna dva para gaćica za svaki dan, kao i po jedan grudnjak za svaka dva dana u putu.

PUNJAČ ZA MOBILNI TELEFON

Ako je moguće rangirati po učestalosti stvari koje ljudi zaboravljaju pri putovanjima, punjač za telefon bi sigurno bio najčešća stvar. Razlog zbog kog se ovo dešava je zapravo taj da većina nas ima običaj da noć pre puta napuni svoj telefon i jednostavno ga stavi u tašnu, potpuno ignorišući punjač. Obavezno sebi napravite podsetnik na telefonu da ponesete punjač, jer to je nešto što će vam zaista biti potrebno.

TAMPONE I HIGIJENSKE ULOŠKE

Čak i ako je vaš ciklus vrlo uredan i mesecima unapred možete da izračunate kada ćete da dobijete menstruaciju, poželjno je da na putovanje nosite pakovanje tampona ili higijenskih uložaka. Zašto? Pa jednostavno, bićete u prilici da pomognete nekom koje je zaboravio da ih spakuje. S druge strane ako vam ciklus nije baš uredan i menstruacija često zna da vas iznenadi, zaista je bitno da sa sobom nosite tampone i uloške, jer vrlo lako se može dogoditi da najbliži market nije toliko blizu, a vam je prilično hitno.

KREMU ZA LICE, RUKE I ZAŠTITU OD SUNCA

Svaka žena bi trebalo da u svom neseseru ima ove tri stvari, gde god da krene. Vaša koža je navikla na dnevnu rutinu koju praktikujete, posebno ako jednu kremu koristite duže vreme. Ne znate kako bi mogla da reaguje ako iznenada promenite kremu za lice, jer ste svoju zaboravili kod kuće. takođe, krema za sunčanje je obavezna, čak i ako nije u pitanju letovanje, jer UV zraci nisu nešto s čim želite da se igrate. I na kraju, ali ne i najmanje važna krema za ruke. Ne želite da vaši dlanovi budu bolni, crveni i oštećeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading