Feng šui pravila: Ako želite da privučete pozitivnu energiju i novac u svoj dom uradite ovo
Foto: Shutterstock

Figurice životinja su lep ukras u enterijeru, pa čak i ako niste pristalica feng šuija. Ipak, prema učenju drevnih naroda, one mogu da posluže i kao amajlija koja utiče na kvalitet života - neke donose sreću, druge zdravlje, ljubav...

Slon za plodnost

Ovo je jedna od ključnih figura feng šuija. Donosi sreću na svim poljima. Predstavlja moć, uspeh i sreću. Slon u blizini ulaznih vrata privlači sreću i snagu za ukućane, dok figura slona u dvorištu štiti kuću od negativnih uticaja spolja. Veruje se da nerotkinje rešavaju problem potomstva ukoliko u spavaćoj sobi imaju figuricu ove životinje.

Žaba priziva novac

Prema feng šui tradiciji veruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak i novac u dom. Postoji više vrsta ove figure, ali je, tvrde, najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po kući i ostavlja energiju novca u svakom ćošku kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mestu da bi privukli bogatstvo i napredak na poslu.

 Kornjača za dug život

Prema japanskom verovanju, kornjača je simbol dugovečnosti. Pojedini narodi su mrvili oklop kornjače, a zatim taj prah nosili u medaljonima kao ogrlicu oko vrata. Verovalo se da ovakvi medaljoni obezbeđuju zdravlje, sigurnost i skladan život onima koji ih nose. Postoje lampe i sveće u obliku kornjače, tako da ovaj simbol može da ima i praktičnu primenu.

Patke pospešuju ljubavnu energiju

Šarene patke od tisovog drveta poznate su kao snažni inicijatori ljubavi. Treba ih držati u paru, jer tako podstiču ljubav i plodnost.

Sova za smirenje

Prema grčko-rimskom verovanju, sova je simbol mudrosti, a ljudima donosi smirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svećnjaka. Lepo izgledaju kada ih je više na jednom mestu, kao u jatu.

Žirafa za prijateljstvo

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privlači pozitivnu energiju u okruženje. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading