ŠTA NAS ČEKA U GODINI VODENOG ZECA Kinezi otkrivaju kako da privučete sreću i novac
Foto: Shutterstock

Zec je simbol dugovečnosti, mira i prosperiteta u kineskoj kulturi. Za Kineze, zec je pitomo stvorenje koje predstavlja nadu i dugovečan život.

Kineska godina Vodenog zeca počinje 22. januara i smeniće godinu Vodenog Tigra. Prema kineskoj astrologiji, pred nama bi trebalo da bude mirnija i harmoničnija godina, a kako bi privukli novac i finansijski prosperitet, važno da odaberete prave boje u ukrašavanju jelke, ali i doma. Na jelku okačite šišarke, medenjake i bombone, ali i figurice zeca.

Prema kineskom horoskopu, 2023. godina će biti puna profesionalnih uspeha i napredovanja, ali će zahtevati mnogo truda i ozbiljnog zalaganja. Ljudi će biti u iskušenju da se ne zamaraju neprijatnim stvarima, da odlažu zadatke koje treba da ispune, a novac će stizati lako. Iako deluje da je zarada sigurna, preporučuje se oprez jer ova godina može doneti neke niske udarce gde se najmanje očekuju, finansijske zemljotrese i socijalna previranja.

Trebalo bi slediti misao „radi pametnije, ne više“ tokom cele godine. Pod uticajem Vodenog zeca, smiriće se oni impulsivni ili oni sa glavom u oblacima.

Sledeća godina će obilovati i lepim okolnostima za nove romantične veze. Jedan od najvažnijih saveta je – raditi ono što prija i u čemu se čovek oseća dobro. Trebalo bi povesti računa o odnosima sa drugim ljudima, a na samom početku Kineske nove godine, 22. januara, trebalo bi razmisliti o svemu što se do sada dogodilo, a posebno o događajima koji su nastali tokom prethodne, burne godine Tigra koja se završava. Gajite empatiju i velikodušnost prema najbližima.

Prema feng šui stručnjacima, srećna boja 2023. godine je boja zelene jabuke. Pored toga, još tri boje, crvena, roze i plava, takođe su povoljne u 2023. godini, pa nam se savetuje da ih koristimo i u svakodnevnom životu. Upravo su i ovo najbolje boje za ukrašavanje jelke za novu 2023. godinu: crvena, roze, ali i biserno bela i ljubičasta, mada, smatra se da „zec najviše voli“ plavu i crvenu. Izbegavajte plastične ukrase, već dom ukrasite onima od drveta, papira i tkanine.

Takođe i prilikom ukrašavanja stana pridržavajte se istih pravila kao i kod ukrašavanja jelke – koristite što više prirodnih materijala i dajte prednost plavim i crvenim ukrasima. Potrebno je da pri ulepšavanju enetrijera koristite elemente zemlje, a dragi kamen žad, može vam pomoći da svu sreću usmerite u svoj dom. I, naravno, ne zaboravite da postavite figuricu zeca negde u kući koja bi trebalo da krasi vaš dom cele godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading