ON JE NAJVEĆI JUTJUBER NA SVETU! Majka ga je sa 18 isterala iz kuće zbog posla, a danas zarađuje ogromnu sumu!
Pritnscreen Youtube

Bilo je samo pitanje vremena kad će Donaldson nadmašiti Feliksa, koji već neko vreme razmišlja o odlasku u penziju te se nedavno sa suprugom Marciom preselio u Japan i počeo da živi potpuno drugi život. Na platformi sada objavljuje videe na kojima pokazuje lepote novog prebivališta koje istražuje sa svoja dva mopsa.

S druge strane, MrBeast trudi se svim silama da nadmaši sam sebe svakim novim videom, a njegove objave broje nekoliko stotina miliona pregleda.

"Proveo sam 50 dana živ zakopan", "Zadnji koji napusti krug osvaja 500.000 dolara", "Skvid Gejm u stvarnom životu", samo su neke od izuzetno popularnih objava ovog 24-godišnjaka.

Ali ko je zapravo MrBeast? Rođen je 7. maja 1998., detinjstvo je proveo u Severnoj Karolini, gde je završio privatnu hrišćansku srednju školu. Prvi video na Jutjubu objavio je sa samo 13 godina, u februaru 2012. Prvih nekoliko godina pokušavao je da pobedi algoritam te platforme kako bi prikupio što više pretplatnika i pregleda, ali to mu nije baš uspevalo. Imao je nekoliko faza. Prvo je igrao popularnu videoigru Majnkraft, pa nakon toga Kol of Djuti, pa je pokušavao da procenjuje bogatstva drugih jutjubera i komentariše dramatične situacije u kojima su se našli drugi kreatori.

Tada se retko pojavljivao pred kamerom. Neke preglede je uspeo da skupi rugajući se 2016. drugim kreatorima te je tada imao već oko 30.000 pretplatnika. U to vreme upisao je i koledž, ali izdržao je samo dve nedelje pa se ispisao rekavši svojoj majci: "Radije bih bio siromašan nego radio bilo šta drugo osim na Jutjubu". Majka zbog toga nije bila presrećna pa ga je naterala da sa 18 godina napusti roditeljski dom i počne da živi samostalno. Prvi viralni video snimio je 2017. i u njemu pokazao kako broji do 100.000, za šta su mu, rekao je, trebala 44 sata.

Kazao je da je shvatio da to funkcioniše, bio je očajan što nije imao novca, a kada su mu se predviđanja potvrdila, znao je šta treba da radi na platformi. Tako je 10 sati gledao spot kreatora Jakea Paula It's Everyday Bro i vrteo fidget spinner 24 sata, čime je došao do prvog miliona pratilaca.

Sada ima nekoliko vrsta videa za koje zna da će postati viralni. A to uključuje izazove kao što je zadnja-osoba-koja-ode ili pak daje velike iznose novca vozačima Ubera ili konobaricama, a jednom je otvorio i prodavnicu automobila i potom sve aute podelio besplatno. Kako mu je kanal rastao, uspeo je da zaposli svoje prijatelje iz djetinjstva koji mu pomažu, a svi oni postali su popularni zbog pojavljivanja u videima.

Sa obožavaocima, za razliku od drugih popularnih kreatora, deli samo sitnice iz privatnog života. Otkrio je da boluje od Kronove bolesti i da je trenutno u vezi sa Teom Bujsen. Mediji su o njemu pisali i kada je otvorio restoran koji je plaćao ljudima da u njemu jedu, a nakon toga i franšizu MrBeast Burger u više gradova širom Amerike.

Ali, nije se sve dogodilo bez kontroverzi jer se čak 11 njegovih zaposlenih izjasnilo za "Njujork Tajms" da je bilo ekstremno teško raditi za njega. To mu nije zaustavilo uzlaznu putanju jer kaže da je perfekcionista koji nema problem sa potpunim odbacivanjem videa na koji je potrošio čak i nekoliko stotina hiljada dolara i više od nekoliko meseci rada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading