NEBESKI ZAŠTITNIK Stavite ovaj predmet u kuću i sve će vam krenuti kao "po loju"
Foto: Shutterstock

Mnoga narodna verovanja o prizivanju sreće i bogatstva u dom se i dan danas primenjuju. Evo nekoliko saveta da privučete ljubav, zdravlje i bogatstvo.

Da bi sreća posetila kuću, držite u svom domu strani novčić kao talisman, ali samo u srebrnoj boji.

Ako vas je sreća napustila, potrebno je da sipate so na sve prozorske daske u kući. Posle toga, biće potrebno da se so pomete (nikako je rukama ne smete dodirnuti), stavi u kesu i odnese daleko od kuće, gde ćete je zakopati.

Ako se spotaknete o desnu nogu, to znači da je nevolja blizu. Da biste je izbegli, potrebno je tri puta da gazite desnom nogom o zemlju i kažete: „Idi u zemlju nevoljo, dalje od mene“. Ako se spotaknete o levu nogu, to obećava sreću.

Da bi u životu sve išlo kao „po loju“, sačekajte mlad mesec i ispremeštajte nameštaj po svojoj kući.

Nikada ne bacajte komade hleba ako ne želite da izgubite svoju sreću. Komade hleba ne treba bacati, inače će bogatstvo napustiti kuću. Bolje nahranite ptice.

Ako ste nekome rekli za svoju sreću, treba tri puta da kucnete u nešto drveno i tri puta pljunete preko levog ramena da đavo ne bi čuo.

Ako se ogledalo razbije u kući, da biste izbegli nevolje, isperite njegove delove vodom i zakopajte ih u zemlju. Ako u prostoriji u kojoj visi ogledalo, nekome dugo nije bilo dobro ili se desila neka nevolja, ogledalo se mora obrisati svetom vodom.

Ako vas je novčana sreća napustila, stavite malu količinu mahovine ispod tepiha u vašoj kući, novac će početi da dolazi.

Zaduživanje i pozajmljivanje, kao i brojanje novca moguće je samo do podneva. Ako to uradite uveče, onda nećete imati novca.

Nakon što nabavite novi novčanik, stavite skupoceni zlatni nakit tamo na kratko. Tada će doći bogatstvo i veliki novac.

Ako želite da poklonite nekome novčanik, obavezno u njega stavite novčanicu ili novčić – tada će vaš poklon doneti dobro onome kome ga poklonite, a novac će se naći u njegovom novčaniku. Da, i vaše blagostanje će rasti.

Omiljeni simbol feng šui stručnjaka jeste kornjača. Ona je jedan od četiri nebeska zaštitnika, što ga čini vrlo moćnim simbolom. Bez obzira na to da li je oklop kornjače pravi ili izrađen od veštačkih materijala, veruje se da je moćan čuvar doma i donosi veliku sreća ako se postavi blizu ulaznih i zadnjih vrata.

Nakon zalaska sunca, ne preporučuje se prebacivanje novca iz ruke u ruku, inače možete postati siromašniji. Bolje je staviti novac na sto ili čak baciti na pod, da bi ga pokupio onaj kome ga date.

Ne bi trebalo da stavljate ključeve ili šešir na sto, ili da sedite na stolu – to sluti na siromaštvo.

Nikada ne ostavljajte nož zaboden u hleb ako ne želite da spoznate siromaštvo, glad i oskudicu.

Ni u kom slučaju ne dajte siromašnima novac koji ste dobili za kusur  – inače se i sami možete naći u siromaštvu. Takođe, nemojte davati poslednju novčanicu koja je ostala u novčaniku.

Komentari (0)

Loading