KAKAV VAM JE OTIRAČ ISPRED VRATA Od boje zavisi da li će u kući biti siromaštvo ili blagostanje
Foto: Shutterstock

Prema kineskoj feng šui filozofiji uređenja prostora hodnik i ulazni deo su izuzetno važni za energiju u domu. Ulazni prostor je neki vid filtera koji propušta energiju spolja i izbacuje određenu energiju iz kuće.

Postoje određena pravila za uređenje hodnika i ulaznih vrata prema feng šuiju, a energetski efekat može imati i otirač ispred vrata, kako ističu feng šui stručnjaci. Oblik otirača određuje se na osnovu položaja vrata, odnosno ka kojoj strani su okrenuta.

Ako su vrata okrenuta ka severu, onda bi oblik tepiha trebao biti okrugao. Ako su okrenuta prema jugu, onda je bolje dati prednost pravougaonom ili kvadratnom tepihu. Naravno, sever se odnosi i na severozapad i severoistok, a jug za jugozapad i jugoistok.

Prema feng šuiju, boje imaju određeni značaj i energetsku simboliku. Kada je reč o boji otirača, crna je dobar izbor ako je dobro osvetljenje u vašem hodniku. Ako je prostor ispred vrata taman, onda je bolje dati prednost svetlijoj boji.

Crni i sivi tepisi su neutralni i svestran izbor i simbolizuju stabilnost. Zelena boja donosi dobru energiju i opšte blagostanje. Braon boja jača unutrašnju snagu i donosi ravnotežu.

Crveni tepih je jedna od najboljih opcija. Ako odgovara vašem stilu, možete dati prednost ovoj nijansi. Ne mora biti jarko crven, možete na primer izabrati otirač u bordo boji. Crvena je povezana sa kreativnom Ki energijom, motivacijom, akcijom i dobrim raspoloženjem. 

Plava boja je simbol znanja i novih ideja, pa je povoljan izbor za one koji se bave učenjem ili rade od kuće.

Jedno od glavnih pravila u feng šuiju jeste urednost. Ceo dom treba da bude uredan, čist, bez nagomilanih stvari, kako bi u njemu bila povoljna energija. Zato je važno da otirač ne bude stari, prljav, otrcan.

On je deo spoljašnjosti vašeg doma i oslikava kakvo je stanje u vašoj kući. Možete ga redovno prati, održavati, a ako je oštećen ili iscepan zamenite ga novim.

services.brid.tv

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading