OBJAVLJENA LISTA NAJBOGATIJIH NA BALKANU Novak Đoković prvi, a evo ko je još od poznatih ušao u Top 7
AP Photo/Stas Filippov

Američka veb stranica „Celebrity net worth“, koja se bavi procenama ukupne imovine i finansijskih aktivnosti slavnih osoba iz sveta sporta, muzike i ostalih grana šou biznisa, uvrstila je na svoju listu i neka od popularnih lica s područja zemalja bivše Jugoslavije.

Osim što se pozabavila njihovom imovinom, objavila je i njihove, na svoj način interpretirane, biografije.

Novak Đoković – 220 miliona dolara

Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković poseduje imovinu neto vrednosti 220 miliona dolara.

Đoković je jedan od najboljih tenisera svih vremena s karijerom ispunjenom impresivnim pobedama. Tokom 2016. godine postao je prvi igrač koji je sve tri glavne titule držao na tri različite podloge.

Jedini je muški teniser koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Tokom svoje karijere na ATP listi je u pet navrata bio najbolje rangirani igrač.

Luka Modrić – 75 miliona dolara

Luka Modrić hrvatski je fudbaler koji ima neto vrednost od 75 miliona dolara, piše “Celebrity net worth“.

Fudbalera Real Madrida mnogi ocenjuju kao jednog od najboljih veznjaka svih vremena, ako ne i najboljeg u istoriji fudbala, a naširoko je priznat kao najveći hrvatski igrač koji je ikada navukao kopačke.

Nakon što je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu kao 16-godišnjak se probio do Totenhema i dugo godina igrao u engleskoj Premier ligi. S odlaskom u Madrid zaslužio je mesto među najvećim fudbalerima svih vremena, a hrvatsku reprezentaciju, kao njen kapiten, vodio je do drugog mesta na Svetskom prvenstvu u 2018. godine.

Dragana Mirković – 100 miliona dolara

Sajt „Celebrity Net Worth“ objavio je da je upravo Dragana najbogatija na srpskoj estradi, te da njeno bogatstvo iznosi oko 100 miliona dolara.

Folk zvezda Dragana Mirković sa mužem Tonijem i decom, Manuelom i Markom, živi u Beču, gde imaju i dvorac u kojem već godinama uživaju.

Dragana Mirković najveći je ljubitelj skupocenih automobila na estradi, a njen vozni park je vredan basnoslovnih 3,5 miliona evra. Ona i njen suprug Toni u svojoj kolekciji automobila imaju najluksuznije sajamske modele marki „ferari“, „lamborgini“, i „rols-rojs“, a poseduju i „bentli“, koji se iz garaže gotovo ne isparkirava. Imaju i nekoliko „majbaha“, a zanimljivo je da su čak i vlasnici fabrike „majbah kupea“.

Dino Merlin – 100 miliona dolara

Kantautor i producent Dino Merlin ruši sve stereotipe kad je muzika u pitanju.

Neto vrednost njegove imovine procenjuje se na 100 miliona dolara. Jedan je od najpopularnijih i najuspešnijih muzičara iz Bosne i Hercegovine. Merlin svira gitaru, bas gitaru i klavijature, stilove kao što su pop, pop-rock, pop-folk i disko.

Samostalnu karijeru započeo je 1991. godine i objavio osam solo albuma. Album “Sredinom” iz 2000. godine bio je jedan od najprodavanijih albuma na području cele jugoistočne Evrope u poslednjih dvadeset godina.

Zdravko Čolić – 20 miliona dolara

Pevač Zdravko Čolić koji ima neto vrednost od 20 miliona dolara smatra se jednom od najvećih zvezda u regionu.

– Vrlo je popularan na području nekada poznatom kao Jugoslavija – navodi “Celebrity net worth“.

Objavio je 15 studijskih albuma, koji su prodavani u neverovatnim tiražima širom Jugoslavije, a prelazili su 700.000 primeraka. Snimao ih je i u Londonu, zahvaljujući Jugotonu. Prvi je pevač kojem je dodeljena dijamantska ploča te diskografske kuće. Zdravko je krajem 2019. godine uspeo da napuni šest beogradskih Arena turnejom pod nazivom „Ono malo sreće“ i time postavio rekord kada su u pitanju domaći izvođači i njihov muzički uspeh.

Goran Bregović – 20 miliona dolara

Kompozitor i tekstopisac Goran Bregović može se pohvaliti velikim uspesima kada je njegova karijera u pitanju, ali i inostranim saradnjama. Njegovo bogatstvo ravno je Čolićevom. Bregović je ujedno i pevač, ali svira i gitaru i bas.

Početnu popularnost stekao je kao vođa, autor pesama i gitarista grupe Bijelo Dugme. Bend je formiran 1974. i trajao je do 1989. godine. Goran Bregović je snimio nekoliko filmova, uključujući „Dom za vešanje“, „Gluvi barut“, „Kuduz“, „Arizona Dream“. Komponovao je pesme za mnoge popularne muzičare, uključujući Iggyja Popa.

Severina Vučković – 5 miliona dolara

Severina Vučković hrvatska je pop-folk pevačica koja ima neto vrednost od 5 miliona dolara, piše “Celebrity net worth“ i nastavlja:

– Rođena je u Splitu, SR Hrvatska, Jugoslavija, u aprilu 1972. godine. Jedna je od najpopularnijih pevačica u Hrvatskoj i na Balkanu te je 2006. godine proglašena jednom od 100 najuticajnijih Hrvatica.

Severina Vučković predstavljala je Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 2006. i završila na 12. mjestu. Bila je ‘najguglanija‘ osoba u Hrvatskoj i Sloveniji 2015. godine. Vučković je debitantski studijski album izdala 1990. godine, a iza sebe ima ukupno 11 studijskih albuma, tri EP-ja i četiri live albuma. Severina je 2004. bila upletena u međunarodni skandal kada je na internet procurili snimak seksa na kom su ona i jedan biznismen. Severina je tada bila verena. Godine 2012. dobila je dete s drugim biznismenom. Severina se 2015. udala za Igora Kojića od koga se nedavno razvela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading