ŠOK SNIMAK IZ CRNE GORE Žena iz Cetinja preuzela ulogu turističkog vodiča i strancima "otkrila pravu istoriju"
Foto: printscreen/TikTok

Dok su strani turisti obilazili Cetinje, žena je našla pozvanom da uzme reč od turističkog vodiča i objašni strancima “pravu” crnogorsku istoriju.

Snimak, koji je objavljen na Tik-Tok nalogu pod imenom “ivanapajovic1”, je nastao ispred Cetinjskog manastira.

I dok su strani turisti u čudu gledali ona je čas "moje istorije" počela rečima: "Unuk kralja Nikole je bio srpski kralj koji je napao Crnu Goru i Crnogorce i uništio sve što je imalo predznak crnogorskog. Na Vikipediji možete videti da se svaka naša dinastija naziva srpskom, što nije tačno". 

Žena je potom rekla da se Crna Gora sada nalazi u hibridnom ratu, ali da će “naša istina naći put i biće vidljiva celom svetu.”

"Crna Gora je nezavisna država, ima svoju hiljadugodišnju istoriju postojanja, dinastija i slavnog imena koje je kroz taj period stvorila. Za vodiča su ovo nove istorijske činjenice, ovo je moj rodni grad i ja sam svojevremeno radila kao turistički vodič, zato ovo i pričam", obratila se turističkom vodiču.

On joj je diplomatski odgovorio da je lepo čuti i drugi pristup.

Junakinja snimka je potom pokazala na crnogorske zastave okačene na ogradu manastira, i rekla je da je u pitanju performans njenog sugrađanina, nakon čega je, prema njenim tvrdnjama, “jedna monahinja izašla da pocepa zastavu”.

"Zato što smo mi pod napadom i okupacijom crkve Srbije. Neverovatno ali istinito. Svi naši manastiri, crkve i groblja, koje su gradili naši dedovi, sada pripadaju Srbiji. To nije normalno. Ja ne znam odakle vi dolazite, ali u vašoj državi morate poštovati zastavu i himnu".

"To je isto kao da u vašoj državi sve pripada drugoj. Ne želim više da vas prekidam, ali moram se uključiti kada je u pitanju crnogorska istorija i istorisjke činjenice", zaključila je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading