SVAKO MOŽE DA OVO URADI Zagrejte stan, a da ne potrošite ni dinar više
Foto: Shutterstock/Ilustracija A.V.

Ove godine inače bitna stavka u kućnom budžetu - grejanje može nas suočiti sa još većim troškovima od planiranih. Čak i oni sa centralnim grejanjem, susreće se sa porastom računa, a ovo je nekoliko saveta kako da dodatno zagrejete dom bez dodatnih troškova.

1. Obložite prozore i vrata

Loše dihtovanje vrata i prozora može da rashladi vaš dom. Zato obratite pažnju na malene propuhe i potrudite se da ih obezbedite i zapušite nekom tkaninom ili sunđerom.

2. Zatvorite sobe

Ukoliko u kući ili stanu imate više soba, a u kojima inače provodite manje vremena, ne zaboravite da ih zatvorite. Na taj način, zadržaće se dovoljno toplote u glavnoj prostoriji u kojoj boravite, kao što je, na primer, dnevna soba.

3. Iskoristite rernu

Nakon pečenja nekog jela, kada ugasite rernu, ostavite je otvorenom. Na taj način, preostala toplota zagrejaće prostoriju u kojoj se nalazi. Ništa vas neće koštati, a dobićete dva u jedan - spremljeno jelo i zagrejanu prostoriju.

4. Iskoristite tepihe

Tepisi su odlična barijera između hladnog poda i vas. Tokom zimskog perioda izaberite neke deblje i mekane tepihe i nećete se pokajati, a ni prehladiti.

5. Osigurajte radijatore

Pre grejne sezone, ukoliko imate centralno grejanje, proverite sve radijatore u kući. Ako je vazduh u njima zarobljen, to znači da oni neće raditi kako treba. Zato je savet da malo odvrnete ventile i pusite radijatore da "prodišu"!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading