Brže pamte: Pet najinteligentnijih rasa pasa
Foto: Shutterstock

Stručnjaci su se ipak složili i odredili pet rasa pasa za koje smatraju da su najpametnije, a mi ćemo vam ih predstaviti.

Border koli

Border koli je još jedan sjajan i otporan ovčarski pas. Ovo je najpametniji pas na svetu i niko se ne može meriti sa njim. Nije pogodan za život u gradu. Ne voli samoću i poput mnogih inteligentnih rasa pasa, border koliju je potreban posao koji će obavljati. Mogu da zapamte neverovatan broj različitih komandi što ih odvaja od ostalih rasa pasa.

Pudla

Pudle su drugi najpametniji pas. Ovaj prefinjen pas ne prestaje da impresionira, a njegova inteligencija je zaista neverovatna. Ovaj pas može da nauči veliki broj komandi i lako se trenira. Pudle ponekad znaju da budu tvrdoglave, ali to se lako može ispraviti. Odlični su psi za stan i obožavaju društvo.

Nemački ovčar

Ako želite hrabrog, poslušnog i pre svega inteligentnog psa, onda je nemački ovčar savršen za vas. Ovaj pas neodoljivo podseća na svog pretka vuka i neverovatno je lep. Ovaj pas je odličan čuvar i vrlo je teritorijalan. Vrlo lako se trenira i ima sposobnost da nauči veliki broj komandi. Pošto je ovčarski pas, zaštitnički se ponaša prema svojoj porodici i čoporu.

Zlatni retriever

Zlatni retriver je odan, pun ljubavi, strpljiv i izvrstan s decom. Odličan je kao lovac i tragač, a kao i labrador, obožava vodu. Koliko su inteligentni govori i to da se treniraju da budu vodiči za slepe i policijski psi.

Doberman

Pored toga što spadaju u najbolje pse čuvare, dobermani su isto tako vrlo inteligentni. Iako se za dobermane često misli da su agresivni, to nije uvek tako. Od gazde zavisi u kom pravcu će izgraditi karakter ovo prelepog psa. Dobermani, kao i svi ostali psi, vole da se igraju, vole društvo i veseli su. Posvetite im dosta pažnje i imaćete pametnog psa čuvara koji će vas voleti do smrti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading