Kraljica Elizabeta
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Uprkos tome što je bila jedna od najprepoznatljivijih osoba na svetu, povremeno je kraljica uspevala da pobegne, a da je ne prepoznaju.

Sada dok Britanci oplakuju njeno Veličanstvo, nakon njene jučerašnje smrti u zamku Balmoral, jedna od urnebesnih šala monarha postala je viralna.

Bivši zaštitnik Ričard Grifin jednom se pojavio i ispričao za Skaj Njuz šta se dogodilo kada dva američka turista nisu prepoznala kraljicu nakon što su je sreli kako se šeta njenim škotskim imanjem.

Dok je bio u šetnji sa Monarhom na teritoriji zamka Balmoral u Aberdinširu u Škotskoj, par je naišao na dva planinara.

U to vreme, bila je obučena u tvid i nosila je maramu - tako da je dvojac nije prepoznao i pretpostavio je da je još jedan posetilac.

"Amerikanac ju je pitao da li živi u tom kraju, na šta je ona odgovorila da zaista ima kuću u blizini.

 "Rekla je da živi u Londonu, ali da ima kuću odmah preko brda, a on je pitao koliko često je dolazila ovamo.

"Rekla je da je dolazila gore više od 80 godina i da ste mogli da vidite da zupčanici otkucavaju.

On je rekao: 'Pa ako ste dolazili ovde 80 godina, sigurno ste upoznali kraljicu?'

"Brzo kao bljesak, rekla je 'Pa nisam, ali Dik se sa njom redovno sastaje.' Tip me je pitao kakva je.

"I pošto sam bio sa njom dugo vremena, mogao sam da je povučem za nogu, pa sam rekao da ponekad može da bude veoma zadirkiva, ali ima divan smisao za humor.

"U svakom slučaju, sledeće što sam znao, dolazi ovaj tip, stavlja ruku oko mog ramena i pre nego što sam uspeo da vidim šta se dešava, daje svoju kameru kraljici i traži od nje da nas slika.

"U svakom slučaju, zamenili smo mesta, slikao sam ih sa kraljicom, nismo se pustili i mahnuli smo za pozdrav. Onda mi je Njeno Veličanstvo rekla da bi volela da bude muva na zidu kada pokaže ove fotografije svojim američkim prijateljima i da se nada da će mu neko reći ko je ona."

Tv voditelj Den Voker je ponovo podelio video, dodajući: "Gledao sam ovo još nekoliko puta danas. Bivši oficir kraljevske zaštite Ričard Grifin sa najlepšim sećanjem na kraljicu koja se susrela sa američkim turistima..."

Drugi je dodao: "Gledao sam ovo nekoliko puta i zasmejava me kako je imala sjajan smisao za humor.

Treći je napisao: "To je divna uspomena na nju i pokazuje kakav fantastičan smisao za humor je imala.Gledajući to nateralo me je da se grohotom nasmejem.

BONUS VIDEO:


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading