ČUDO BOŽIJE U PRAVOSLAVNOJ CRKVI Svake godine na Gospojinu dolazi veliki broj zmija, legende su da se naježiš (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Otrovni, ali na današnji dan ne štede. Naprotiv, žele da "pričaju" sa ljudima.

Slika je zaista neobična: zmije umotane u narukvicu na zglobovima vernika, druge na ikonama Bogorodice i Raspeća, na prosf írka Možete ih videti i na Jevanđelju, koje drži sveštenika u rukama tokom svete liturgije. Zmije slobodno puze među ljude za vreme službe i niko ih se ne plaši.

Na glavi imaju malu ukrštenu sliku. Oblik njihovog jezika je takođe prekast, a siva koža baršunasta na dodir.

Čim se dan završi, kao da mig čarobnog štapića, zmije nestaju. Gde idu i odakle dolaze i do danas ostaje misterija

Pojava "svetih zmija" u ovoj crkvi nije slučajno.

Prema lokalnom mitu, na ovom mestu je stajao ženski manastir, koji je 1705. godine okružen piratima. Lokalne monahinje su postale očajne da se mole Bogorodici Okupili su se oko oltara i molili Bogorodicu da ih spasi, pretvorajući ih ili u ptice ili zmije, da lete ili puze, ostavljajući svoja tela čista

I Sveta pomogla - kad su pirati razbili kapiju i upali u prostorije, pa su umesto monahinje videle mnogo zmija. Prestravljeni, pobegli su na brod i napustili ostrvo.

Od tada, svake godine na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, "Bogorodice zmije" spuštaju se sa planina na ikonu Bogorodice, "učestvujući" zajedno sa vernicima u proslavi ovog najznačajnijeg C hrišćanski praznik.

Ostrvski vernici nestrpljivo očekuju pojavu „zmijske Bogorodice“ jer veruju da njihovo Do sada se nisu pojavili dva puta - u avgustu 1940. (pre rata) i u avgustu 1953. godine, kada je ostrvo pogodilo razorni zemljotes.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading