Uradiće sve da vas zaštite: Pet najlojalnijih rasa pasa
Foto: Shutterstock

Ovi psi su vrlo oprezni prema strancima i sve će uraditi kako bi zaštitili svog vlasnika i njegovu porodicu. Pa opet, trebalo bi da imate na umu da je lojalnost dvosmerna ulica. Ako pronađete način da svom psu iskažete ljubav i poštovanje, on će vam uzvratiti istom merom. 

AKITA

Ako akita nije vaš ljubimac, nemojte očekivati da će vam potrčati u zagrljaj ako raširite ruke, niti da će vas ljubazno dočekati na pragu svog doma. Ovi psi su veoma teritorijalni i neverovatno zaštitnički nastrojeni prema svojim vlasnicima. Njihova lojalnost seže do same srži i ovi predivni psi će stajati uz vas u svakoj prilici, koliko god ona izazovna bila.

AMERIČKI STAFORD TERIJER

Staford se smatra izvrsnim psom čuvarom. Međutim, njegova istorija borbenog psa, čini ga pomalo neshvaćenim i ljudi većinom smatraju da su ovi lepotani suviše opasni i agresivni. Istina je daleko od toga. Ako su na vreme socijalizovani, ovi psi su neverovatne maze, iako ih odlikuje mišićava građa. Međutim, od maze lako se pretvaraju u nepokolebljivog zaštitnika ako neko pokuša da naudi njihovom vlasniku.

BIGL

Sa biglom u priči, zakoračili ste na meku stranu lojalnosti. Ovi lepotani su najsrećniji na svetu kada su u blizini svojih vlasnika. Čime god da se bavite i gde god da idete, bigl će hteti da vas prati, nudeći vam pritom svoju zaštitu. Svojim vedrim karakterom ovaj pas će vas uveseljavati na svakom koraku i dobro će se slagati kako sa drugim životinjama tako i sa decom.

ČIVAVA

Poreklom iz Meksika, dolazi nam vesela čivava koja deluje tako nežno i bezopasno. Međutim, ovaj pas će odlučno i vrlo glasno zalajati na svakog koga smatra pretnjom za svog vlasnika. Ovi mališani su kao stvoreni za to da idu sa vama gde god da se uputite, ali ne bi bilo loše da lj

KOLI

Ako postoji pas kog zaista možemo bez ustezanja nazvati najboljim čovekovim prijateljom to je onda definitivno koli. Ovaj neverovatan pas je vrlo tolerantan prema deci i uvek željan zabave. Njegova pamet je ta koja mu pomaže da uvidi razliku između bezazlenih i opasnih stranaca. Poput pravog pastirskog psa, on će svoje stado, odnosno vašu porodicu čuvati i noću i danju, bez izuzetka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading