Psiholog ŠOKIRAO objavom: Savremeni MUŠKARCI su SAMI jer im fali OVA VEŠTINA, a žene su samo podigle STANDARDE

Vesti 16.08.2022 16:15 0

Za muškarce se kaže da su usamljeniji nego ikad jer se bore da ispune ženske standarde

Psiholog ŠOKIRAO objavom: Savremeni MUŠKARCI su SAMI jer im fali OVA VEŠTINA, a žene su samo podigle STANDARDE

Printscreen/Youtube

Broj slobodnih muškaraca je u porastu jer žene sa višim standardima za zabavljanje traže partnere koji su „emocionalno dostupni, dobri komunikatori i dele slične vrednosti“, kaže psiholog.

Američki psiholog Greg Matos rekao je da muškarci treba da se pozabave nedostatkom veština. Naime, on tvrdi da je otkrio da je najveći problem savremenog čoveka komunikacija. Muškarci su usamljeniji nego ikad jer se bore da ispune sve više standarde modernih žena, tvrdi psiholog.


Žene preferiraju određeni tip muškarca

Američki psiholog Greg Matos napisao je u nedavnom članku za PsichologyToday da trenutno stanje ljubavnih života mladih i sredovečnih muškaraca pokazuje da treba da „reše nedostatak veština“. „Čujem istu stvar iznova i iznova od žena između 25 i 45 godina: više vole muškarce koji su emocionalno dostupni, dobri komunikatori i dele slične vrednosti sa njima. Ipak, tvrdi i da je otkrio da je najveći problem savremenog čoveka komunikacija, koja je inače „krvotok zdrave, dugogodišnje ljubavi”.

Aplikacije za upoznavanje su pune muškaraca

Podaci pokazuju da su aplikacije za upoznavanje preplavljene muškarcima koji predstavljaju 62 odsto korisnika, a podaci prikupljeni u SAD 2019. pokazuju da ima više slobodnih muškaraca nego žena.

On je rekao da društvo ne uči mlade dečake važnosti komunikacije, što je za posledicu imalo sve veći broj samaca koji ne žele da budu slobodni. „U poslednjih 30 godina muškarci su postali sve veći deo ove rastuće grupe dugogodišnjih samaca“, objasnio je psiholog. „I dok zapravo ne morate da budete u vezi da biste bili srećni, muškarci imaju tendenciju da budu srećniji i zdraviji kada su u partnerstvu.

Ljudi su sve selektivniji pri izboru partnera

On je takođe rekao da je veliki broj opcija za upoznavanje na mreži značio da i muškarci i žene postaju "sve selektivniji" i da je konkurencija sve žešća. Samci su statistički manje srećni, veća je verovatnoća da će biti nezaposleni i finansijski nestabilni. Podaci ukazuju na društvene promene koje su se desile čak i u poslednjih nekoliko decenija, omogućavajući mnogo većem broju žena da donose informisane odluke o svojim vezama.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading