VENČANJE IZ SNOVA Umesto rodbine i prijatelja mladenci na svadbu pozvali neobične goste, svet oduševljen ovim gestom
Foto: Printscreen/instagram

Venčanje mladog brazilskog para, Ane Paule Meriguete i Viktora Ribeira, bilo je zaista dirljivo i posebno. Mladenci su uradili nešto o čemu su oduvek sanjali. Mladenci su odlučili da njihova svadba ne bude obična, već su odlučili da za svadbenim stolom okupe siromašnu decu i članove njihovih porodica iz primorskog grada Guarapari u Brazilu.

U ceremoniji venčanja učestvovalo je oko 160 siromašnih. „Odlučili smo da nahranimo one kojima je to bilo potrebno, a naše porodice ionako imaju sve što žele. Naravno, nemam ništa protiv uobičajenih venčanja, ali odlučili smo se za drugačiju proslavu“, rekao je mladoženja brazilskom listu Estadao.

U crkvi su aktivni Ana Paula i Viktor Obojica su članovi parohijskog hora. Ova ideja inspirisana je rečima poznate brazilske pesme „Moje kraljevstvo ima mnogo da kaže“, koja je inspirisana stihovima iz Lukinog jevanđelja, koji glase:

Kad spremaš ručak ili večeru, ne pozivaj svoje prijatelji, ni braća, ni rođaci, ni bogate komšije, da te ne bi pozvali i na ovaj način uzvratili. Ali kada pripremate gozbu, pozovite siromahe, sakate, hrome i slepe. Dobro za tebe jer nemaju šta da ti vrate. Zaista će vam biti plaćen u vaskrsenju pravednika.”

Mladenci su prvobitno planirali da sami finansiraju večeru za siromašne, ali su im se ubrzo pridružili članovi porodice i prijatelji, koji su njihovu ideju podržali finansijski ali i volonterski. Na kraju su bili iznenađeni gestom profesionalne ugostiteljske kompanije koja je donirala ceo obrok.

Uz fotografiju sa venčanja, koja je objavljena na Instagramu, mladoženja je napisao:

Ova fotografija sažima suštinu našeg odnosa, naše ljubavi i ko smo mi zaista! Slabi smo, grešni, zavisni od Gospoda, ali i svesni Božije milosti. Uvek smo bili dobri prijatelji i vodili smo računa jedni o drugima, posebno o duhovnom životu. Od danas smo više nego ikada pozvani da budemo partneri, verni prijatelji koji zajedno koračamo putem svetosti, koračajući ka nebu!“

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading