Šta mislite? Da li postoji ljubav na prvi pogled?
Foto: Shutterstock

Istraživanja pokazuju da ljudi koriste svoje intuitivne veštine da brzo procene odgovarajućeg partnera. Kada vas osoba privuče, počinjete da se emocionalno vezujete za nju. Ta početna privlačnost naziva se „ljubav na prvi pogled“ zbog njenog intenziteta i naleta snažnih emocija kroz koje tada prolazite.

Na pitanje da li je moguće zaljubiti se na prvi pogled, odgovor je jasan: DA. Ukoliko se neko poklapa da verzijom idealne osobe u našoj glavi, možemo doživeti osećaj koji na prvi pogled izgleda kao ljubav. Zapravo zaljubićete se u ideju o nekom i poželećete da tu osobu malo bolje upoznate. Međutim, ovu fizičku i hemijsku privlačnost, ne bi trebalo mešati s pravom ljubavlju, jer samo pogled nije dovoljan da se uspostavi duboka veza sa nekim. 

NE POLAZI VAM ZA RUKOM DA SKINETE POGLED S NJEGA

Jednostavno je zapravo, kada je u pitanju ljubav na prvi pogled, kontakt očima predstavlja sve. U trenutku kada sretnete tu posebnu osobu, oči će vam biti fokusirane na nju i nećete moći ni da čujete, ni da vidite ništa drugo. Izgledaćete kao hipnotisani jedno drugim, a svet oko vas će prestati da postoji.

OSEĆAJ LEPTIRIĆA U STOMAKU

Ključna razlika između ljubavi izgrađene tokom vremena i one na prvi pogled je osećaj ogromne nervoze koji je prisutan. Kada se nađete pred tom osobom, koja vam je srce ukrala na prvi pogled, bićete u bezuspešnoj potrazi za pravim rečima. Od leptirića u stomaku, nećete moći da se mrdnete i osećaćete u isto vreme i sreću i uzbuđenje.

Šta mislite? Da li postoji ljubav na prvi pogled?

Foto: Shutterstock

 

 

ČINI VAM SE DA TU OSOBU POZNAJETE ODUVEK

Ako se pitate da li je reč o ljubavi na prvi pogled, razmislite samo o tome kakav utisak on na vas ostavlja? Da li vam se čini kao da ga znate oduvek? Da li kraj njega osećate neverovatan mir, sigurnost i blagostanje. Gotovo kao da ste nekog poput njega čekali celog života. Iako ne znate ništa o njemu, nešto vam govori da ne bi trebalo da se plašite.

ŽELITE DA ZNATE SVE O NJEMU

Kraj sve te trenutne privlačnosti, na umu vam je samo jedna misao, a to je da želite da znate sve o njemu. Zanimaće vas svaka pojedinost njegovog života i bićete fascinirani njegovim mislima i postupcima. Štaviše neće vam biti teško da njegova interesovanja povežete sa svojim i nađete zajednički jezik na brojnim poljima.

NEĆETE MOĆI DA MU PRONAĐETE MANU

Svi mi imamo mane, ali pri ljubavi na prvi pogled sve ono što bi mogle da budu njegove mane postaje zapravo divno i impresivno za vas. Dopada vam se način na koji akcentuje reči dok priča, kako poskakuje dok hoda, kako se smeje, kako postaje nespretan kada vam daje kompliment. Sve ono što biste sigurno istakli kao mane nekog drugog momka, zapravo su ogroman plus ovom koji stoji ispred vas. Nemoguće mu je pronaći i jedan nedostatak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading