ZA VIŠE NOVCA I SREĆE Ispred ulaznih vrata zasadite ovu biljku
Foto: Pixabay

U feng šuiju biljke su izuzetno važne, jer se smatra da u domu zrače pozitivnom či energijom, kao i da svaka ima posebnu simboliku. Mnoge biljke takođe pomažu u filtriranju toksina i čiste vazduh u zatvorenom prostoru. Važno je napomenuti da u feng šuiju svaka biljka treba da ima svoje mesto u domu iz kojeg najbolje deluje.

Ulazna vrata su jedna od najvažnijih oblasti vašeg doma iz perspektive feng šuija. Smatra se da su ulazna vrata "usta energije" u vašoj kući. Ovde energija i mogućnosti mogu da uđu u vaš dom i dođu do vas. Vaša ulazna vrata takođe predstavljaju vaše lice prema svetu i to kako svet vas vidi.

Prvenstveno je važno da ulazna vrata budu uredna, da na njima nema ogrebotina, da boja nije spala, kao i da ne škripe i nisu pokvarena. Nakon ovog feng šui testa, posvetite se biljkama koje treba postaviti ispred ulaznih vrata kako bi privukle dobru energiju u dom.

Feng šui stručnjaci otkrivaju koje biljke je dobro imati ispred ulaznih vrata za sreću, novac i harmoniju u domu:

Areka palma - Ako imate prostora za veću biljku, areka palma može da donese mnogo životne energije u vaš prostor. Ovo je odlična biljka za aktiviranje pozitivnih vibracija i popravljanje ustajale energije. Tokom toplijih meseci možete je držati napolju na kućnom pragu, a zatim je uneti unutra kada dođu hladniji dani. Areka palme su povoljne i za filtriranja i prečišćavanja vazduha.

Monstera - Ova biljka ima prelepe listove u obliku srca koji su odlični za privlačenje ljubavi i kvalitetnih ljudi u vaš život. Možete ih postaviti ispred ulaznih vrata - ako ih pravilno negujete, rašće, širiti se i prizivati obilje.

Lirasti fikus ili fikus smokva - Ovo je prelepa i izuzetno popularna biljka. Njihovo uspravno stablo i veliki, upečatljivi listovi mogu biti savršena zelena dekoracija za prostor ispred ulaznih vrata. Takođe, može da poraste i da bude izuzetno visoka. Ovaj fikus zahteva posvećenost i negu, ali ako ga gajite sa puno brige, saosećanje i ljubaznosti, uzvratiće vam predivnim zelenilom.

Potos - Ako želite da poboljšate svoj ulaz biljkama, ali ste početnik u baštovanstvu, izaberite potos. Ove biljke nisu zahtevna kada je reč o negovanju. Potos se vezuje za energiju novca, privlačenje obilja i blagostanja u dom.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading