VREME JE DA KONAČNO SAZNAMO PRAVU ISTINU Mračne strane igara na sreću, ovo sigurno niste znali
Alo

Veliki broj siromašnih svakodnevno kopa po kontejnerima zarad listića. Edvard Sen Džon je u 83. godini pronašao papirić vredan milion dolara. Ubrzo se javio pravi vlasnik koji je Sen Džonu isplatio 140.000 dolara. Takođe, brojke pokazuju da se lutrija najviše igra u siromašnim okruzima.

Većina ljudi nikada ne dobije ništa, te na taj način postaju još siromašniji. U vreme najveće ekonomske krize 22 lutrije su ostvarile rekordni prihod. U nekim državama u SAD budžet se više nepuni od lutrije nego od poreza.

Neke od njih oporezuju 45% dobitaka iznad 600 dolara. U Kaliforniji je jedno vreme na delu bilo varanje srećnih dobitnika. Toliko je bilo rasprostranjeno da su na teren izlazili policajci u civilu.

Pojavom velikih trgovinskih lanaca na udaru su se našle male prodavnice. Zahvaljujući prodaji lista za lutriju one i dalje posluju na tržištu. Višemilionski dobitak ne donosi sreću svim njegovim dobitnicima.

Čak trećina njih bankrotira, a neki padnu u depresiju ili izvrše saomoubistvo.

Bil Bob Harel je najbolji primer negativnih posledica dobitka. On je osvojenih 30 miliona dolara potrošio na nekretnine i pomoć drugima. Posle nekoliko godina sve je krenulo nizbrdo, a posle razvoda se ubio.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading