JEZIV OBLAK IZAZVAO POMETNJU NA ALJASCI Amerikanci sumnjaju na rusko tajno oružje
Foto: Printscreen/Twitter

Neobičan oblak na nebu iznad Aljaske naterao je Amerikance da se uplaše ruskog tajnog oružja. Ovo prenosi Dejli mejl. 

Fotografije neobičnog oblaka počele su da se pojavljuju na američkim društvenim mrežama.

Slike pokazuju masivni oblak na nebu iznad Lenje planine na Aljasci.

Takav spektakl izazvao je zabrinutost među stanovnicima Sjedinjenih Država.

"Ljudi su se pitali da li bi to mogao biti meteorit, srušeni NLO ili satelit, erupcija, pa čak i rusko strogo tajno oružje", navodi se u članku.

Fotografije očevidaca izazvale su pometnju.

JEZIV OBLAK IZAZVAO POMETNJU NA ALJASCI Amerikanci sumnjaju na rusko tajno oružje

Foto: Printscreen/Twitter

 

Stanovnici Aljaske prijavili su da su videli čudan oblak na putu do škole i posla i napisali da su veoma zabrinuti, zbog onoga što se dešava.

"Videli smo to na putu do škole. Veoma jezivo! Izgleda kao meteor. Pitam se gde je sleteo. Možda je satelit? Ovo je tako čudno", napisali su Amerikanci.

Kao rezultat toga, slike su izazvale tako široku rezonancu, da su vojska Aljaske i Koordinacioni centar za spasavanje Aljaske pokrenuli istragu.

Helikopter sa spasilačkim timom je podignut u vazduh. Specijalisti su leteli po oblasti Lazi Mountain ali nisu našli ništa sumnjivo.

Kako prenosi Dejli mejl, nije bilo moguće utvrditi tačan uzrok pojave oblaka.

Kasnije su državni zvaničnici ponudili svoju teoriju da umire meštane. Pomenuli su veliki privatni avion, koji je možda ostavio takav trag na nebu.

"Dalja istraga je otkrila da je veliki komercijalni avion leteo u tom području u vreme, kada su snimljene fotografije i video snimci. Kontaktirana je posada aviona i saznalo se da se let odvija normalno. Avion je leteo za njujorški aerodrom Džon F. Kenedi", rekli su zvaničnici.

Vojnici veruju da fotografije i video snimci pokazuju trag iz aviona, u kombinaciji sa izlazećim suncem, što je zajedno stvorilo jedinstven atmosferski spektakl.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading