NE GUBITE VREME, SKUVAJTE RUČAK U PREVOZU Prvi autobus u kome ljudi mogu da uživaju u hot-potu
Foto: Printscreen

Uživanje u pogledu kroz prozor uz ukusnu hranu iz 'vrućeg lonca', postalo je novi doživljaj turista u Čengduu.

Prvi autobus u Kini koji nudi usluge konzumiranja hot-pota nedavno je

pušten u saobraćaj u Čengduu u provinciji Sičuanu.

Foto: Printscreen

 

Kineski vrući lonac je interaktivni obrok u kojem gosti sede oko lonca supe u sredini stola, okolo su razni sirovi sastojci—meso, morski plodovi, povrće, tofu i skrob—na tanke kriške ili male komade za brzo kuvanje. Gosti mogu da dodaju šta god žele u ključalu tečnost. Zatim mogu da izvuku kuvanu hranu iz lonca pomoću žičanih kutlača i začine ih pojedinačnim sosovima za potapanje.

Foto: Printscreen

 

Uživanje u pogledu kroz prozor uz ukusnu hranu iz 'vrućeg lonca', postalo je novi doživljaj turista u Čengduu.

Trenutni procvat Hot pot-a možda su započeli vrhunski lanci sa raskošnom uslugom i beskrajnim sosovima — što ukazuje na njegovu davnu popularnost kod kineskih careva — ali za mene je praksa kuvanja mesa i povrća u bujonu za stolom. uvek je najbolje uživati u skromnijim okruženjima, kod kuće sa ljudima koje volite (ili čak meditativno sami).

Foto: Printscreen

 

Potrebni su vam samo prenosivi izvor toplote za sto i kompatibilnu posudu za kuvanje koja je dovoljno duboka da se nosi sa bujonom (ali ne toliko duboko da biste igrali stojeći-sedeći za ceo obrok).

Foto: Printscreen

 

 

 

Komentari (0)

Loading