Kako je pas Leo zaslušio herojski spomenik?
Balkan Trip

Karlos Franko, znatiželjni Meksikanac koji neumorno upoznaje Balkan, stigao je u grad na Tamnavi gde ga je sačekala Sara, njegov vodič koja savršeno govori španski.

Sara je povela Karlosa na upoznavanje centra grada. Odmah mu je privukao pažnju jedan neobični spomenik, a kada je čuo priču od Sare, zastao mu je dah!

 

Devojčica Nikolina je vozila rolere kroz pančevački park kad ju je napao razjareni pit bul, bacajući je kao lutku. Maleni jazavičar Leo je bez oklevanja uskočio da odbrani devojčicu.

– Kada sam bio u poseti beogradskom zoološkom vrtu – rekao je Karlos – oduševio me je spomenik hrabroj keruši Gabi koja se žrtvovala da spase svog gazdu od medveda.

Nažalost, kao i Gabi, Leo je položio svoj život u borbi sa nemerlljivo jačim protivnikom. Sarin drug ga je odneo veterinarima koji su se borili za njegov život, ali nakon dva dana podlegao je ranama.

Kao što su Beograđani odali počast keruši Gabi, tako su se Pančevci odužili malom Leu.

– Ovo je za sve male heroje velikog srca – citirala je Sara natpis na spomeniku.

– Leo je opravdao svoje ime, jer je stvarno imao srce od lava! – dodao je Karlos sa suzom u oku.

Pored spomenika Leu, Karlos je u Pančevu obišao najstariju pivaru na Balkanu, sedeo pored jedinih svetionika na Dunavu, šetao filmskim ulicama, naučio par rukometnih trikova i uživao u banatskim specijalitetima u restoranima Vetrenjača i Dvorište.

Više o tome možete videti u celoj epizodi:

A u plejlisti možete videti i ostale uzbudljive epizode serijala „Welcome to the Balkans”!

„Welcome to the Balkans” je emisija koju vodi šarmantni Meksikanac, Karlos Franko. Pre sedam godina je došao u Srbiju i zaljubio se u naše podneblje. Brzo je osvojio srca gledalaca Balkan Tripa, a cilj mu je da otkrije posebnosti svakog kraja, isproba najbolja jela i pića, da se upozna sa znamenitostima i oseti naše gostoprimstvo.

Emisija „Welcome to the Balkans” se emituje svakog četvrtka u 14:00 časova, sa reprizom u 21.00h istog dana, samo na Balkan Trip televiziji.

Televizija Balkan Trip je prava stanica za sve turiste i avanturiste koji su zaljubljeni u balkansku prirodu, kulturu i gastronomiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading