DA BELO OPET BUDE BELO Magična kreda za sve odreda
Foto: Shutterstock

Uklanja masne mrlje - Nemojte da se sekirate kada isflekate omiljenu majicu ili stolnjak masnom hranom. Istrljajte mesto belom kredom i ostavite da stoji 10 minuta da upije masnoću. Zatim tkaninu operite kao i obično.  

Čuva sjaj srebra - Srebrno posuđe i nakit vremenom potamne, što se dešava zbog vlage. Stavite komad bele krede na policu ili u fioku s posuđem i to se neće desiti, jer će kreda upiti vlagu. Isto uradite i sa srebrnim nakitom.

Štiti od buđi - Ako imate problem sa stvaranjem buđi, zaštite odeću u ormaru tako što ćete među nju ubaciti na više mesta po komadić krede. Ona će upiti buđ, vlagu i neprijatan miris.

DA BELO OPET BUDE BELO Magična kreda za sve odreda

Foto: Shutterstock

 

Oterajte mrave - Kada se navuku u kuhinji, mravi su uporni i dosadni. Oterajte ih tako što ćete kredom nacrtati liniju pored prozora i vrata gde znate da ulaze. Više vam neće dosađivati.

Da belo opet bude belo - Vremenom bela odeća dobije sivkastu ili žućkastu nijansu. Istrljajte je belom kredom pre pranja i vratiće joj blistavost. Kada požuti bela košulja, istrljajte je takođe kredom i posle nekoliko pranja će opet biti bela.

Očistite zidove - Deca i kućni ljubimci brzo uprljaju zidove. Uzmite kredu u boji zida i obojite isflekano mesto. Tako ćete sakriti fleku. Na isti način možete da prekrijete i ogrebotine na zidu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading