O OVOME NIJE NI SANJAO Tinejdžer poželeo gitaru, a Putin mu pomogao da dobije stan
Foto: profimedija

Ruski predsednik Vladimir Putin pomogao je porodici 14-godišnjeg dečaka koji je maštao o gitari pomogoa da dobije stan. A sve u okviru akcije “Jelka želja” ispunjavaju se želje deci sa posebnim potrebama, sa invaliditetom i siročićima ili deci iz porodica sa niskim primanjima.

Mark Kobljenjev, 14-godišnjak iz Moskovske oblasti, želeo je da za Novu godinu dobije gitaru, ali je predsednik u razgovoru sa njegovom majkom Nadeždom saznao da njih dvoje žive sa prijateljima u porodici sa više dece.

Putin je obećao da će razgovarati sa šefom regiona kako bi pomogao dečaku i njegovoj majci, kao i onima koji su im pružili utočište, piše RIA novosti, prenosi Tanjug. Predsednik je pozvao Marka i Nadeždu, koji su u svom novom stanu i dečaka je najpre pitao o časovima muzike.

“Dobio si gitaru. Moraćeš da vežbaš. Mislio sam da će biti bolje ako budeš imao svoju sobu za bavljenje muzikom” rekao je Putin.

Mark je obećao da će naučiti da svira gitaru i da će otpevati pesmu za predsednika.

“Za mene? Hvala. A koju?” interesovao se Putin, a dečak je odgovorio da će to biti pesma “Visina” ruskog umetnika Vladimira Visockog.

Kampanja “Jelka želja” održana je ove godine od 15. novembra do 15. decembra. U okviru te akcije ispunjavaju se želje deci sa posebnim potrebama, sa invaliditetom i siročićima ili deci iz porodica sa niskim primanjima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading