Japanski kocka test: Pripremite olovku i papir i saznajte nešto novo o sebi
Foto: Shutterstock

Zamislite da ste u pustinji i da se u njoj nalazi kocka. Opišite nam je:

  • Da li je vidite?
  • Kolika je?
  • Od čega je napravljen?
  • Gde se tačno nalazi u pustinji?
  • Da li je zakopana u pesku ili stoji na vrhu peska?
  • Da li možda lebdi?
  • Da li se kreće?
  • Koje je boje?

U pustinji postoje i merdevine

Od kog materijala su napravljene? Koliko su visoke? Gde su one u odnosu na kocku?

 Sada primetite da se konj pojavljuje

Koliko je daleko od kocke? Šta to radi? Kako se kreće? Kako to izgleda? Da li je vezan ili se slobodno kreće? Ima li sedla?

Sada zamislite cvet u pustinji.

  • Gde se nalazi u odnosu na kocku?
  • Koliko cveća vidiš?

Sada počinje oluja

Zamislite je.

  • Da li je to velika ili mala oluja?
  • Da li je mirno ili haotično?
  • Kolika je udaljenost između oluje i kocke?
  • Da li oluja utiče na konja, cvet, kocku i merdevine?

Šta sve ovo znači?

Kocka

Predstavlja vas. Ako je velika, verovatno ste samouverena osoba. Mogao bi biti dobar menadžer. Ako je mala, vi ste stidljiva i skromna osoba, tihi ste i ne volite da vas primećuju. Ako je kocka zakopana u zemlju, volite da planirate i razmišljate unapred. Stojeći na zemlji, vi ste pragmatična osoba koja zna šta radi i šta želi od života. Ako se okreće ili se kreće, razmišljate “izvan okvira“ i niste uvek spremni da se složite sa stereotipima i konvencionalnim shvatanjima. Kocka koja lebdi u vazduhu znači da imate umetničku ličnost i da ste veoma maštoviti. Ako kocka nije od čvrstog materijala, to ukazuje da se vaš unutrašnji svet i odnos prema životu još uvek oblikuju. Ako je čvrsta, vi ste potpuno formirana osoba kojom je teško manipulisati.

Merdevine

One predstavljaju tvoje prijatelje. Kako ste zamislili merdevine, govori vam koliko ste bliski sa svojim prijateljima i rođacima i kako se ponašate prema njima. Ako merdevine dodiruju kocku, vi ste blizu njih i uz njihovu pomoć rešavate svoje probleme. Ako ne dodirnu kocku, sami rešavate svoje probleme. Merdevine ispod kocke govore o tome da vas prijatelji vide kao lidera i autoritativnu osobu. Ako vidite merdevine i kocku na istom nivou, vi i vaši prijatelji ste jednaki. Ako su merdevine iznad kocke, vidite svoje prijatelje kao autoritativne. Kratke merdevine znače da imate malu grupu prijatelja. Ako su visoki, vi ste ekstrovertna osoba koja ima mnogo prijatelja i poznanika.

Konj

Simbolizuje vašeg partnera. Vidite li smeđeg konja koji je predodređen da radi u polju? Onda želite supružnika kome možete verovati. Da li ste zamislili velikog Pegaza ili jednoroga? Onda verovatno sanjate o nekome koga nikada nećete imati ili o slavnoj ličnosti. Ako je konj vezan, to ukazuje na vašu potrebu za kontrolom u vezi. Ako ima sedlo, osećate se sigurno sa njim. Ako ne, vidite svog partnera kao nepredvidivu osobu koju ne možete kontrolisati. Ako je konj udaljen od kocke ili se kreće u suprotnom smeru, osećate se udaljeno od svog trenutnog partnera ili daleko od partnerstva koje biste želeli.

Cveće

Simbolizuje decu. Neki ljudi zamišljaju samo jedan cvet, drugi vide šarenu baštu ili cveće koje prekriva kocku i celu pustinju. Količina cveća koju zamišljate označava koliko dece biste želeli da imate i koja osećanja prema njima. Ako su cveće blizu kocke, želite blizak odnos sa svojom decom ili ga već imate. Ako su daleko, ne morate da brinete o udaljenosti između vas i vaše dece. oluja To označava vaše strahove. Ako je daleko, nemate o čemu da brinete u životu. Ako je blizu kockice, spremni ste da se suočite sa onim što je ispred vas. Ako je oluja iznad kocke, osećate da ste trenutno zaokupljeni nevoljama.

A ovo su značenja pojedinačnih boja kocke:

Crna

Boja autoriteta, elegancije, sofisticiranosti i zavodljivosti.

Bela

Nevinost, čistoća.

Crvena

Dominacija, moć, seksualna energija, privlačenje pažnje. Boja ljubavi.

Plava

Predstavlja znanje, lojalnost, autoritet.

Zelena

Saosećanje, napredak, novac, vitalnost, opuštajuća boja.

Žuta

Privlači pažnju. Boja optimizma, entuzijazma, razigranosti.

Ljubičasta

Kraljevska boja, predstavlja luksuz, bogatstvo, prefinjen ukus, romantiku, ženstvenost.

Smeđa

Pouzdanost, stabilnost, zemljana boja

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading