KO JE ZODIJAK, SLAVNI ZLOČINAC, KOJI JE VEŠTO IZMICAO POLICIJI? Posle 51 godinu u SAD otkrili jednog od najmisterioznijih serijskih ubica svih vremena
Foto: Youtube/Printscreen

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox News.

Grupa stručnjaka The Case Breakers otkrila je da se počinilac zove Geri Frensis Post i da je umro krajem 2018. godine.

Tokom višegodišnje istrage, stručnjaci su otkrili nove dokaze: fotografije koje pokazuju ožiljke na čelu ubice, identične onima prikazanim na kompozitnim slikama Zodijaka.

Detaljan transkript njegovih pisama takođe je pomogao u otkrivanju identiteta manijaka.

Osim toga, ručni sat sa ostacima farbe na sebi pronađen je na jednom od mesta zločina. Pretpostavlja se da ih je nosio ubica. Kako se ispostavilo, Geri Post je više od četrdeset godina radio kao moler.

Zodijak je izvršavao svoje zločine u Severnoj Kaliforniji krajem 1960-ih i početkom 1970-ih. Prvo ubistvo je počinio 1968. godine: pucao je u mladića i devojku. Ukupno pet ubistava je identifikovano i povezano sa Zodijakom, ali je sam sebi pripisao čak 37 žrtava koje policija nije mogla da reši.

Zločinac je stekao slavu nakon što je počeo da šalje poruke novinskim redakcijama u San Francisku, u kojima bi preuzimao odgovornost za zločine i pretio da će počiniti nove.

Nadimak Zodijak dobio je jer je svoje poruke potpisivao simbolom u obliku precrtanog kruga. Neke od poruka su kriptogrami, dešifrovani mnogo godina kasnije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading