ČETVRTA ŽENA PO ZNANJU NA PLANETI  Sa 3 godine naučila da čita, zna odgovore i na najteža pitanja, a na birou je rada
Foto: Youtube/Printscreen

Milica Jokanović je "princeza od znanja" i jedna od omiljenih tragača u kvizu "Potera", takođe je zvanično četvrta žena po znanju na planeti, a od junu prošle godine je postala i tehnološki višak.

Milica je po struci je diplomirana pravnica i šampionka brojnih kvizova, a prošle godine je pričala da se našla na birou rada, jer je izgubila posao u jednoj državnoj instituciji.

Iz rodne Zenice je izbegla tokom rata devedesetih, a sa samo tri godine je naučila da čita i piše, ipak za sebe kaže da je "jedna sasvim obična devojka".

"Kada sam imala tri godine, televizor je bio uključen i zagrebačka voditeljka je čitala slova u prvoj igri kviza 'Brojke i slova'. Sama sam počela da čitam tek poređana slova, pre nego što ih je voditeljka izgovorila, jer sam zaključila o kojim slovima se tačno radi. Otac i majka nisu mogli da veruju. Naučila sam da čitam potpuno sama. I to je bio početak svega", rekla je "princeza od znanja" i istakla da svoj zavičaj nikada neće zaboraviti, kao i da je tamo od oca dobila svoju prvu enciklopediju.

Jedini izbor prihoda koji je imala je honorarno učestovanje u "Poteri" koji se emituje na RTS.

Kada je napuštala Zenicu, sve knjige koje je imala u svojoj biblioteci u rodnoj kući spaljene. Ipak, to je nije sprečilo da nastavi sa prikupljenjem knjiga.

"Moja biblioteka sada broji nekoliko stotina naslova, ali stan mi je mali oko 30 kvadrata pa ne može više ni da stane", rekla je svojevremeno u emisiji "Tako stoje stvari" jedna od najpoznatijih kvizomanki u Srbiji.

Ne ljuti se kada joj kažu da je kvizomanka, a recept za veliko znanje kaže da ne postoji. Ona samo upija informacije za koje proceni da su važne, puno čita, gleda emisije koje je interesuju, posmatra svet oko sebe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading