NOVOBEOGRAĐANKA MOLI ZA POMOĆ Nasmrt se prepala kada joj je iz WC šolje iskočilo OVO
Foto: Shutterstock

U jednom od stanova u Bloku 45 u Novom Beogradu, tačnije u toaletu na prvom spratu, dogodio se više nego nesvakidašnji incident koji je preplašio i zaprepastio stanarku.

Naime, prema njenoj tvrdnji, iz WC šolje izašao je ni više ni manje nego - pacov!

Stanarka je odmah zamolila za pomoć na jednoj lokalnoj Fejsbuk grupi zapitavši kome da se obrati, a zgroženi sugrađani nisu mogli da veruju šta joj se dogodilo.

- Komšije, jedno pitanje, koga zvati kad vam iskoči pacov iz WC šolje na prvom spratu - upitala je žena.

- Popa jer bih umrla na mestu - iskrena je odgovorila jedna korisnica na njeno pitanje koga da pozove da reši problem.

To nije prvi, a verovatno nije ni poslednji put da glodari "plaše" stanare prestonice.

Nedavno je u medijima osvanula i fotografija "čudnog bića" ispod Pupinovog mosta za koje se naknadno ispostavilo da je nurija - jedan od najkrupnijih glodara na svetu. Nurija nije opasna, živi pored vode, a aktivna je u sumrak i u zoru. Hrani se vodenim biljkama.

Glodari su inače uglavnom problem u seoskim domaćinstvima koja se bave poljoprivredom, ali godinama sa njima muku muče i stanari većih gradova. Pacovi i miševi se, nije nepoznato, kroz kanalizacione cevi provlače u potrazi za skloništem i hranom, a ponekad, iako retko, završe i u kanalizacionim instalacijama kuća i stanova.

Najčešće se pojava pacova i miševa vezuje za dolazak jeseni i zime. Tada glodari, tražeći sklonište od hladnog vremena, ulaze u kuće i stanove kako bi prezimili na toplom.

Kako su rekli u jednoj prestoničkoj poljoprivrednoj apoteci posebno velika najezda glodara zabeležena je prošle jeseni.

- Lepak za pacove nam je dolazio u stotinama paketa i svaki put bi planuo! Dešavalo se da ga više nemamo ni na lageru. Očekujemo da će isto biti i ove godine, a najezda će možda početi i ranije jer je osveženje već stiglo - rekli su u poljoprivrednoj apoteci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading