"PROMENIĆU TI ŽIVOT ZAUVEK" Muškarac našao ženu koja mu je ukrala psa, a onda je uradio nešto neverovatno!
FACEBOOK/BRAYDENMORTON

Droga je sabotirala život Brejdena Mortona čitavih pet godina, tokom kojih je čak 16 puta išao na odvikavanje od fentanila. Sada vodi dobrotvornu organizaciju koja pomaže drugim zavisnicima, a slobodno vreme provodi sa svojim psima. Njegova omiljena ljubimica je Darla, ženka rase šar-pej, i kada je ukradena u junu, srce mu je bilo slomljeno.

"Čuo sam buku u dvorištu, izašao i shvatio da nema Darle. Video sam plavi kamionet kako ubrzano odlazi putem", rekao je Morton (35) za Si-En-En.

Odmah je pozvao policiju i na Fejsbuku ponudio nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do pronalaska psa. Jedna žena javila mu je da je videla sličan "Fordov" kamionet u blizini jedne automehaničarske radnje, i da je unutra bio pas. Otišao je na tu adresu, ali nije zatekao psa.

"Posvađao sam se sa čovekom koji je bio u kolima, i otišao kući besan. Sutradan mi je zazvonio telefon, sa nepoznatog broja. Čuo sam neku devojku koja plače. Odmah sam znao da ona ima mog psa. Rekla mi je gde se nalazi", ispričao je on.

Obavestio je policiju gde ide, ali je odbio da pozornici pođu s njim jer je u glasu devojke čuo nešto što je prepoznao.

"Nisam hteo da je policajci preplaše. Poneo sam novac, 5.000 dolara koje sam spremio za nagradu", kazao je Morton.

Kada je stigao na dogovoreno mesto, Darla mu je potrčala u susret. Izgrlio je psa, i pogledao ženu koja ga je ukrala. U njenim očima video je sebe od pre nekoliko godina - osobu zavisnu od droge.

"Zagrlio sam je, plakala je, pitala je, zašto grliš go*no kao što sam ja. Rekao sam joj, bio sam zavisnik godinama. Znam tačno i na čemu si. Znam šta radiš, i opraštam ti. A sada ćemo od ovog novca platiti tvoje lečenje", ispričao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading