BUĐAVI RARITET Prodaje se parče torte staro 40 godina - i cena je da se SMRZNEŠ! (FOTO)
Printscreen

Parče venčane torte princa i princeze od Velsa naći će se na aukciji - 40 godina od njihova sudbonosnog "da".

Godišnjica kraljevskog venčanja iz bajke (koja se pretvorila u noćnu moru), kada je naslednik britanske krune oženio sramežljivu 20-ogodišnju lejdi Dajanu Spenser, 29. jula 1981. u londonskoj katedrali svetog Pavla, dogodila se danas (četvrtak). 

Njihova bračna sreća neće dugo potrajati: razdvojili su se 11 godina kasnije, 1992., a zvanično razveli 1996. godine.

Veliko parče glazure i podloge od marcipana sa jedne od 23 zvanične svadbene torte sadrži šećerni preliv kraljevskog grba u zlatnoj, crvenoj, plavoj i srebrnoj boji.

Dobila ga je Mojra Smit, članica dvora kraljice majke u Klarens Hausu, koja je sačuvala preliv u prozirnoj foliji. Držala ga je u starom cvetnom kalupu za torte i zalepila je na poklopac rukom izrađenu etiketu sa natpisom: "Pažljivo rukovati - venčana torta princa Čarlsa i princeze Dajane", koju je potpisala i datirala.

Porodica Smit prodala je parče torte 2008. kolekcionaru, ali on se sada još jednom pojavljuje na aukciji, koja se poklapa s 40-om godišnjicom kraljevskog venčanja.

Kris Alburi, aukcionar i viši procenitelj za aukcijsku kuću "Dominic Winter Auctioneers" iz Sirenčestera, rekao je s tim u vezi: "Čini se da je u potpuno istom dobrom stanju kao i kad je prvobitno prodat, ali savetujemo da je ne jedete".

Inače, procenjeno je da bi cena za otrovno parče torta mogla da dosegne i 1.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading