BAKA UNUKU POKLONILA LAVA Hit priča iz palićkog zoo vrta! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

- Prve usvojene životinje jesu par belih lavova, Šumba i Belko. Njih je usvojila jedna apotekarska ustanova u Subotici, a pored toga usvojen je i lav, medved, majmun, rakuni. To su uradili roditelji za svoju decu, čak je i jedna baka usvojila lava, svom unuku za prvi rođendan - kaže za "Radio-televiziju Vojvodine" Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u zoo vrtu na Paliću.

Svog usvojenog ljubimca, posetioci ne mogu da odvedu kući, ali im donacija omogućava da ime koje su odabrali u narednih godinu dana stoji ispisano na tabli pored kaveza u kojem boravi usvojena životinja. Na poklon usvojitelji dobijaju i sezonsku ulaznicu.

- Sve životinje su interesantne. Da li je to ptica, sisar, pa čak i gmizavac, sve one mogu naći svog usvojitelja. Što se tiče fizičkih lica, za njih je minimum 5.000 dinara, koje se uplaćuju na račun zoološkog vrta. Nakon toga usvojitelj izabere ime čije želi da bude na tabli i dobije se jedna sezonska karta u trajanju od godinu dana - dodaje Jelena.

Usvojitelji mogu da budu i preduzetnici, koji u zavisnosti od visine donacije i izabrane životinje dobijaju status srebrnog ili zlatnog usvojitelja, ali i druge benefite. Ova akcija osmišljena je na obostrano zadovoljstvo, tako da životinje za donaciju usvojitelja dobijaju hranu, zdravstvenu negu i komforniji smeštaj u Zoološkom vrtu na Paliću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading