MLADI PROFESOR SAKSOFONA RASTURIO U KVIZU Ovakvog majstora za asocijacije TV Slagalica još nije imala!
Printscreen

 

U 140. ciklusu TV Slagalice susreli su se na plavoj poziciji, Mihajlo Vukajlović iz Kuzmina, profesor saksofona u muzičkoj školi u Sremskoj Mitrovici, i na crvenoj poziciji, Nebojša Đurđević, kulturolog, iz Beograda.

Majstor za asocijacije

Mihajlo je već pred igru Korak po korak imao značajnu prednost u odnosu na svog protivnika, koju je dodatno uvećao uspevši da otkrije rešenje samo posle prvog koraka – triler, koji ga je asocirao na konačno rešenje – đavo. Priznaje da mu je muzičko obrazovanje pomoglo i prvo mu je na pamet pala Tartinijeva violinska sonata Đavolji triler.

U prvoj igri Asocijacija, Mihajlo daje konačno rešenje samo na osnovu tri otvorena polja i to u koloni A faul i postupak i u koloni B nastavnik. Mihajlo rešava kolonu A – prekršaj i daje konačno rešenje – SUD i još više uvećava prednost koja je već iznosila 100 poena.

Ali Mihajlo Vukajlović ni tu ne staje. U drugoj Asocijaciji u koloni A su otvorena dva polja: ataše i centar što ga asocira na rešenje kolone A – kultura i odmah daje konačan odgovor DOM.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jovan Jo

03.07.2021 06:43

Super je sve to da takmicar nije u prvoj asocijaciji rekao SUDIJA a to nije tacan odgovor...pa se posle ispravio...po pravilu prvo izgovoren odgovor bi trebao da se racuna...