Da li je Vatikan sakrio egipatski papirus koji otkriva leteće "vatrene diskove" koje je opisao faraon?
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Veruje se da je papirus Tulli dokaz drevnih letećih tanjira u dalekoj prošlosti i iz nekih razloga su istoričari dovodili u pitanje njegovu autentičnost i značenje. Kao i mnogi drugi stari tekstovi, i ovaj stari dokument govori neverovatnu priču koja bi mogla promeniti način na koji gledamo na svoju prošlost, budućnost i sadašnjost.

Veruje se da ovaj stari dokument, koji zapravo nije papirus, nudi prve leteće tanjire na planeti. Tullijev papirus je prevodni oblik modernog prepisa drevnog egipatskog dokumenta.

Prema ovom drevnom tekstu, bilo je to oko 1480. pne kada se dogodilo ovo masovno viđenje NLO-a, a faraon koji je u to vreme vladao Egiptom bio je Tutmoza III. U istoriji je zabeležen kao dan od velike važnosti, dan kada se dogodilo nešto neobjašnjivo.

Da li je Vatikan sakrio egipatski papirus koji otkriva leteće

Foto: Shutterstock

 

„22. godine, u 3. mesecu zime, u šestom satu dana, pisari Kuće života primetili su vatreni krug koji je dopirao s neba. Iz usta je ispuštao smrdljiv dah. Nije imao glavu. Telo mu je bilo jedno i dugo široko. Nije imalo glasa. I od toga su se srca pisara zbunila i bacili se na trbuh, a onda su to prijavili faraonu. Njegovo veličanstvo je naredilo [...] i on je meditirao o onome što se dogodilo, da je to zabeleženo u svicima Kuće života. “

Neki delovi papirusa su izbrisani ili jedva protumačeni, ali veći deo teksta je dovoljno tačan da nam omogući da shvatimo šta se dogodilo tokom tog mističnog dana. Ostatak teksta kako sledi:

„Sada, nakon što je prošlo nekoliko dana, ove stvari su postajale sve više i više na nebu. Njihova raskoš premašila je sunčevu i proširila se do granica četiri ugla neba. Visoko i široko na nebu bio je položaj iz kojeg su ovi vatreni krugovi dolazili i odlazili. Vojska faraona gledala je s njim u svojoj sredini. Bilo je posle večere. Tada su se ovi vatreni krugovi popeli više na nebo i krenuli prema jugu. Ribe i ptice su tada padale sa neba. Čudo nikad ranije poznato od osnutka njihove zemlje. I faraon učini da se tamjan donese da bi se pomirio sa Zemljom, a ono što se dogodilo naredi da se napiše u Letopisu Kuće života tako da se pamti za sva vremena unapred. “

Ovaj neverovatni i istorijski događaj opisan je kao tih, ali sa neverovatnim pogledom na misteriozne visoko reflektujuće leteće ploče, blistave poput sunca. Prema ovom drevnom tekstu, odlazak posetilaca sa onostranog sveta obeležen je misterioznim događajem dok je riba padala s neba.

Iako se u ovom drevnom tekstu ne pominje da li su drevni Egipćani zaista stupili u kontakt sa posetiocima iz drugog sveta, međutim, to je veoma važan dan u istoriji, kako za čovečanstvo, tako i za drevnu egipatsku civilizaciju.

Važno je napomenuti da je malo verovatno da su drevni Egipćani pogrešno protumačili ove „vatrene diskove“ nekom vrstom astronomskog ili meteorološkog fenomena. Drevni Egipćani su bili iskusni i sjajni astronomi, a do 1500. godine pre nove ere imali su stručnost u ovoj oblasti, što znači da bi astronomski fenomen opisali na sasvim drugačiji način. Takođe, u ovom drevnom dokumentu, „vatreni diskovi“ su opisani dok su menjali pravac na nebu, pa znamo da ovi predmeti nisu pali, već su ostali na egipatskom nebu.

Da li je Vatikan sakrio egipatski papirus koji otkriva leteće

Foto: Shutterstock

 

Nestali bez traga!

Da bi se razumela ova drevna istorija i njena istorija, stari tekst bi trebalo proučiti, nažalost, danas više nema originalnog papirusa. Istraživač Samuel Rosenberg zatražio je od Vatikanskog muzeja priliku da pregleda ovaj prelepi dokument na ono što je dobio sledeći odgovor:

„Papirus tuli nije vlasništvo Vatikanskog muzeja. Sada je raspršen i nema više traga ”.

Da li je moguće da Papirus Tuli bude u arhivu Vatikanskog muzeja? Skriven od ljudi? Ako da, zašto? Da li je moguće da je ovo jedno od najbolje zabeleženih drevnih viđenja NLO-a u istoriji? I ako je tako, da li je moguće da su ovi posetioci sa drugog sveta uticali na drevnu egipatsku civilizaciju kako veruju teoretičari drevnih astronauta?

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading